Menu
Van Rio tot Emmen

Van Rio tot Emmen

Ajax begon het jaar 2013 net als een jaar eerder in Brazilië. Toen was het trainingskamp in São Paulo een belangrijk station op weg naar de 31ste landstitel. Dit jaar was Rio de Janeiro de plaats waar het team in de winterstop tot een hechte eenheid werd gesmeed. Welke plaatsen zal Ajax dit seizoen allemaal aandoen?

Ajax begon het jaar dus weliswaar in tropisch Rio; er werden ook minder exotische oorden door Ajax aangedaan. Zo werd de kwartfinale van het nationale bekertoernooi tegen Vitesse afgewerkt in Emmen. Dat kwam omdat er in Arnhem voorbereidingen werden getroffen voor een muziekevenement in de Gelredome. Het stadion was dus niet beschikbaar voor de bekerwedstrijd.

Tot nu toe staat de teller wat Europese reizen betreft in 2013 op één. In de UEFA Europa League trok Ajax naar de Roemeense hoofdstad Boekarest. In de zomer verandert dat al, want in juli trekt Ajax weer naar het Oostenrijkse Tirol voor een trainingskamp. Met de oefenduels in het Duitse Dresden en Meppen zal de landskampioen nog voor het seizoen goed en wel van start is gegaan alweer vier trips buiten de landsgrenzen hebben gemaakt.

Daarna kijkt iedereen uit naar wat de loting voor de groepsfase van de Champions League zal brengen. Zal Ajax wederom de landen van de grote competities aandoen zoals vorig jaar Engeland, Duitsland en Spanje? Of zullen er eind augustus wat minder bekende oorden uit de koker rollen?

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst