Menu
Van São Paulo tot Sneek

Van São Paulo tot Sneek

Ajax heeft ook in 2012 op een aantal plaatsen op de wereldkaart vlaggetjes kunnen prikken. Van São Paulo tot Sneek, van Buitenpost tot Madrid. Het reisjaar 2012 in vogelvlucht.

Nooit eerder belegde Ajax in de winterstop een trainingskamp in Brazilië, maar in januari 2012 was het toch zo ver. São Paulo was de bestemming. Als afsluiter van het seizoen 1996-1997 maakte Ajax een reis naar Zuid-Amerika waar het achtereenvolgens Chili, Argentinië en Brazilië bezocht en kwam de club ook in São Paulo. Maar vorig jaar verbleef Ajax er dus een week in voorbereiding op de tweede seizoenshelft.

Maar niet elk oord was in 2012 zo ver weg als Brazilië, want het voetbal leidde Ajax ook weer door de nationale provincies. Huizen, Oldenzaal, Emmen, Buitenpost, Noordwijk, Southampton en Norwich; ook daar speelden de Amsterdammers hun oefenduels. Allemaal plaatsen waar de club al eens was geweest.

Het trainingsveld in São Paulo. Het trainingsveld in São Paulo.

De reislustige supporters hoopten op een avontuurlijke loting in de UEFA Champions League. Maar ook daar niets nieuws onder de zon: Madrid, Dortmund en Manchester. Ook daar hadden de verstokte fans hun club al eens gevolgd.

Maar het nationale bekertoernooi bood wel iets van variatie. Want tussen de overbekende steden Utrecht en Groningen in mocht Ajax naar Sneek. En dat was toch alweer 27 jaar geleden, toen Ajax oefende tegen Hubert Sneek.

In 2013 komen er sowieso twee nieuwe vlaggen bij. Eentje komt er in Rio de Janeiro, de andere in Boekarest. Twee steden waar Ajax nog nooit in actie kwam.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Het stadion in São Paulo. Het stadion in São Paulo.
In de zomerse voorbereiding kwam Ajax in Oldenzaal. In de zomerse voorbereiding kwam Ajax in Oldenzaal.
Na 27 jaar trok Ajax weer eens richting Sneek, voor de beker. Na 27 jaar trok Ajax weer eens richting Sneek, voor de beker.
Typisch Engels weer; druilerige omstandigheden in Manchester. Typisch Engels weer; druilerige omstandigheden in Manchester.
Het internationale reisjaar 2012 werd begin december afgesloten met een voetbaltrip naar Madrid. Het internationale reisjaar 2012 werd begin december afgesloten met een voetbaltrip naar Madrid.