Menu

Van 't Schip kijkt op vakantie zoveel mogelijk EK-duels

Hoewel hij na het behalen van de dubbel met Jong Ajax geniet van een welverdiende vakantie, wil trainer John van 't Schip niet volledig afgezonderd zijn van het voetbal. ,,Ik kijk zoveel mogelijk, alleen niet naar de laatste poulewedstrijden waarin niets meer op het spel staat."

In zijn prognose heeft Van 't Schip voor Nederland een plaats in de halve finale in petto. ,,Want Nederland heeft aardige spelers en kan daarmee een aardig team vormen. Ik hoop ook dat ze ver komen en met de mix met wat jonge jongens kan het misschien helemaal gaan leven. Iedereen zal zijn uiterste best doen. De sfeer moet goed zijn en ik denk dat het een goede groep is. De spelers hebben dingen voor elkaar over. Maar het is een toernooi, en dat ben je lang bijelkaar. Dan moet je zorgen dat je geen eigen bv-tjes krijgt. Als trainer moet je er bovenop zitten."

In de eerste fase van het toernooi is Van 't Schip nog in Nederland, de laatste fase is hij met zijn gezin in Italië en zal hij daar met zijn zoon de wedstrijden volgen. ,,Ik kijk liever relaxed op mijn kamer dan dat ik met veel mensen rond de televisie ga zitten. Ook het WK in Zuid-Korea en Japan heb ik met mijn zoon gezien. Tijdens de wedstrijd praten we over wat er op het veld gebeurt."

,,Meestal zijn eindtoernooien wel leuk om naar te kijken, zeker de laatste tijd. Ik denk ook dat er genoeg aantrekkelijke wedstrijden zullen zijn. Vooral in de laatste fase zal het leuk worden. In de poule zullen sommige landen nog gaan rekenen, daarna niet meer."

Wat verwacht Van 't Schip van de Ajacieden? ,,Het is hun eerste eindtoernooi met het Nederlands Elftal en geen van allen is van huis uit een vaste basisspeler. Ze zullen moet knokken om in het elftal te komen. Het EK kan natuurlijk de definitieve doorbraak betekenen."

Net als diverse anderen heeft Van 't Schip Spanje en Portugal in de finale staan. Bij de trainer is het thuisland favoriet. De topscorer levert Spanje echter: Fernando Morientes.

Je kunt alle voorspellingen van John van 't Schip in de EK-poule bekijken met het programma Acrobat Reader. Dit programma kun je downloaden bij http://www.adobe.com/ .