Menu

Van teams uit poule B wint alleen Ajax

Van de teams uit poule B in de Champions League, was Ajax dit weekeinde het enige dat tot winst wist te komen. Arsenal speelde in de FA Cup gelijk tegen Chelsea, AS Roma hield in de stadsderby gelijke tred met Lazio en Valencia verloor zelfs op eigen veld van Atletico Madrid.

De Romeinse derby tussen AS Roma en Lazio eindigde onbeslist: 1-1. Met Jaap Stam in de basis kwam Lazio al na 8 minuten op voorsprong door een doelpunt van Stankovic. Vlak voor tijd redde Cassano een punt voor AS Roma. In een tumultueuze slotfase werden Delvecchio (AS Roma) en Stankovic uit het veld gestuurd.

Arsenal en Chelsea moeten op herhaling om te beslissen wie naar de halve finale van het Engelse bekertoernooi mag. De Londense ploegen hielden elkaar in een spectaculair gevecht in evenwicht (2-2).

Chelsea, met Melchiot en Hasselbaink in de basis en Zenden in de tweede helft als invaller, begonnen nog sterk aan de wedstrijd. Verdediger Terry bracht Chelsea al na drie minuten op voorsprong. Keeper Cudicini vergrootte het zelfvertrouwen door een strafschop van Henry te stoppen. Toch kreeg Arsenal het duel na een half uur in handen. Jeffers maakte in de 35ste minuut gelijk en de Fransman Henry maakte zijn
misser vlak voor rust goed met een briljante goal.

Arsenal, waar Van Bronckhorst de gehele wedstrijd speelde, leek zeker van de halve finale. Verdediger Campbell verpestte echter vlak voor tijd het feestje voor zijn ploeggenoten. Hij wilde in het strafschopgebied uitverdedigen, maar raakte het been van Chelsea-speler Lampard. De bal belandde achter de verraste doelman Seaman.
Beide partijen spelen 25 maart een 'replay' op Stamford Bridge, de thuishaven van Chelsea. Eerder kan niet, omdat Arsenal in de Champions League uitkomt. Vorig jaar kwamen de ploegen tegen elkaar uit in de finale van de FA Cup. Arsenal won toen met 2-0.

Valencia ging op eigen veld onderuit tegen Atletico Madrid. Carlos Aguilera scoorde een kwartier voor tijd het enige doelpunt. Vooral in de tweede helft had Valencia vele kansen, maar scoren lukte niet.

Komende dinsdag staan de voorlaatste wedstrijden in poule B op het programma. Valencia komt naar Amsterdam en Arsenal ontvangt in Londen AS Roma.


Bron: ANP en Vi Planet