Menu

Van uitlopen naar inleven

Ajax bereidt zich vanaf deze zondag volledig voor op AC Milan, komende dinsdag de eerste tegenstander in de UEFA Champions League. Na de 4-1 overwinning op RKC volgde zoals gebruikelijk een uitlooptraining, maar nu ging het uitlopen vloeiend over in het inleven naar dinsdag.

Nicolae Mitea, John Heitinga en Sander Boschker ontbraken bij de selectie. Dit drietal zal zich met Jong Ajax voorbereiden op de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht maandagavond en reizen derhalve niet mee naar Milaan.

Na het gezamenlijk openingslopen, waarbij de diagonalen over het veld niet werden geschuwd, scheidden de wegen zich tussen de basisspelers van gisteren en de reserves. Sikora, Trabelsi, Van Damme, Pasanen, Wamberto en Sneijder meldden zich bij Ruud Krol.

Conditietrainer René Wormhoudt had ondere andere zijn best gedaan op een fraai circuit, waarop de spelers moesten slalommen en speciale oefeningen moesten doen voor de doelen langs. Het begon met de bal met de voet hooghouden en eindigde met de bal koppend het hele stuk in de lucht zien te houden. Wesley Sonck lukte dat als eerste. Steven Pienaar liep een heel andere kant op om de bal onder controle te krijgen. Lachend vervolgde hij de goede weg.

Voor Bogdan Lobont was het een hele opgave. De doelman liet Maarten Stekelenburg alleen bij Wil Coort om bij de voetballers mee te doen. Het balletje op het hoofd hoog houden ging hem echter best goed af als hij zich goed concentreerde. Die concentratietraining zal hem dinsdag van pas komen als hij negentig minuten lang gefocust zal zijn op de Italianen.

Na de training konden de basisspelers nog even genieten van de reserves van gisteren, die zich ook nog met de vrije trappen bezig hielden. Met onder andere een fraaie treffer van Wesley Sneijder viel daar ook van bijzondere momenten te genieten.