Menu
Van Wajong naar Godenzoon

Van Wajong naar Godenzoon

Van Wajong naar Godenzoon. Dat is het traject dat deelnemers aan de Ajax Campus in het meest ideale scenario doorlopen. Woensdagochtend kregen dertien van de achttien deelnemers een certificaat van de Ajax Campus uitgereikt. Mister Ajax Sjaak Swart was als speciale gast bij de feestelijke uitreiking op de Toekomst aanwezig.

Het traject ‘Van Wajong naar Godenzoon’ is onderdeel van de Ajax Campus. Het afgelopen halfjaar volgden in totaal achttien Wajong-uitkeringsgerechtigden een opleiding aan de Ajax Campus. Aan de hand van voetbal- en mentaliteitstrainingen werd toegewerkt naar het ultieme doel: een baan.

In samenwerking met een jobcoach van UWV/USG restart vond uiteindelijk de helft van het aantal deelnemers een baan. In twee van de negen gevallen betreft dit een baan binnen het Ajax Campus Netwerk. Zo bood Ajax-sponsor CSU in dit geval twee deelnemers een baan in de ArenA aan. Naast Ajax-sponsors zijn ook ABA-leden en bedrijven uit de ArenA in dit exclusieve netwerk van de Ajax Campus verenigd.

Vier deelnemers gaan de komende weken een nazorgtraject van de Ajax Campus in om alsnog een baan te vinden. Vijf van de achttien deelnemers hebben het traject uiteindelijk niet afgemaakt.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Bart Logchies (trainer Ajax Zaterdag 1) is nauw bij de Ajax Campus betrokken. Bart Logchies (trainer Ajax Zaterdag 1) is nauw bij de Ajax Campus betrokken.
Sjaak Swart spreekt de deelnemers aan de Ajax Campus toe. Sjaak Swart spreekt de deelnemers aan de Ajax Campus toe.