Menu
Van Youth League naar ArenA-debuut

Van Youth League naar ArenA-debuut

Jong Ajax heeft na een aantal moeilijke wedstrijden vrijdagavond weer een mooi resultaat geboekt. In de Amsterdam ArenA werd NAC Breda met 2-1 verslagen. Op het middenveld stond Carel Eiting, die na zijn midweekse optreden in de UEFA Youth League twee dagen later voor het eerst in de ArenA speelde. ,,Heel  leuk en speciaal om hier op het veld te staan.”

De teamprestatie tegen een ploeg als NAC mocht er wezen, vond ook Eiting: ,,Ik denk dat we een goede wedstrijd hebben gespeeld. Net als met Ajax 1 maakten we het nog onnodig spannend op het einde. Ik denk dat we vaak een overtal creëerden en dat goed uitspeelden. Over het algemeen hebben we goed gevoetbald.”

De grilligheid van de Jupiler League maakt dat het lastig is om de sterkte van de tegenstander in te schatten: ,,Ik vind het heel moeilijk om in te schatten hoe de teams in de Jupiler League zijn. Iedereen wint van elkaar, de bovenste negen ploegen staan heel dicht bij elkaar. Het heeft er ook mee te maken hoe wij zelf spelen. Dat heb je de afgelopen weken kunnen zien. Als we zelf goed spelen, dan kunnen we van iedereen winnen. En als we goed zijn, dan moeten we ook goed voetbal kunnen laten zien tegen elke tegenstander.”

Afgelopen! #JongAjax wint dikverdiend van NAC Breda, eindstand 2-1! #jajnac

— AFC Ajax (@AFCAjax) 4 november 2016

Speciaal
Eiting debuteerde anderhalve week geleden weliswaar voor Ajax 1 tegen Kozakken Boys, maar speelde tegen NAC voor het eerst in zijn leven in de Amsterdam ArenA. Een mooi gevoel: ,,Het is toch gaaf, ook al was het stadion niet vol. Toch is het speciaal. Als klein jongetje kijk je al naar die grote ArenA en nu sta je dan eindelijk op het veld. Dat is toch leuk om mee te maken.”

Het duel met NAC was een pittige wedstrijd voor Eiting aangezien hij woensdagmiddag nog met Ajax O19 in de UEFA Youth League tegen PAOK Saloniki speelde. Hoe zien zijn medespelers bij O19 hem nu? ,,Ik weet niet of ze tegen me opkijken, maar je hebt wel een bepaalde status. Dat lijkt me logisch, als iemand van een hoger team komt en al met het eerste elftal heeft meegespeeld. Op mijn beurt kijk ik weer op tegen jongens van Jong Ajax die al vaker met het eerste hebben gespeeld of daar op de bank hebben gezeten.”

Ervaring
Eiting blijft een jonkie, maar kan met zijn ervaring toch van grote waarde zijn voor de nog jongere Ajacieden die strijden in de Youth League. Zijn toegevoegde waarde weet Eiting helder te verwoorden: ,,Ik denk dat ik van extra waarde kan zijn in het neerzetten van het elftal. En het constant gas blijven geven, met sprintjes bijvoorbeeld. Je kan niet verslappen, want als je je man laat lopen kan het heel gevaarlijk zijn. In de laatste minuten moet iedereen scherp blijven. Vanuit mijn rol als ‘nummer 6’ kan ik mijn medespelers ook beter laten spelen.”

Volgt er na een paar zware dagen nu even een moment van rust voor Eiting? ,,We spelen de komende dagen weliswaar even geen wedstrijden, maar verder sta ik zaterdag gewoon weer op het trainingsveld.”

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Foto: Pro Shots

0-2 overwinning! ✅💪⚽️ #UYL #paoaja #AjaxO19

Een foto die is geplaatst door AFC Ajax (@afcajax) op