Menu

Vanaf morgen in de winkel!

Ajax Magazine reisde onlangs met de selectie mee naar Portugal. Een (foto)reportage van de trainnigsstage is te lezen in alweer het vijfde nummer van dit seizoen. In de Algarve maakte Ronald Koeman een tussenbalans op: 'We hebben het kampioenschap in eigen hand.' Verder vertelt Nigel de Jong in het coververhaal van nummer 5 hoe hij tot genoegen van Koeman en Advocaat zijn mindere periode na zijn briljante doelpunt tegen Arsenal weer te boven is. Voor een overzicht van de volledige inhoud klik hier.

Inhoud AM 5:

Overwintering in Portugal
Ajax’ trainingsstage in de Algarve

Een jonge hond aan de lijn
Toen het allemaal niet op leek te kunnen, was het op. Nigel de Jong liep maandenlang met het shirt over zijn hoofd dat ene briljante doelpunt tegen Arsenal te vieren. En met een shirt over het hoofd is het lastig voetballen.

Tussenbalans van de trainer
Door de uitschakeling op Europees niveau en in de Amstel Cup verloopt het derde seizoen met Ronald Koeman als hoofdcoach minder succesvol dan de twee voorgaande jaren. In Portugal liet de trainer zijn gedachten gaan over het hoe en waarom van de mindere periode die zijn elftal doormaakt.

Jerold Promes
Als jongen van dertien werd hij pas na twee afwijzingen tot de jeugdopleiding toegelaten. Driemaal was scheepsrecht voor Jerold Promes. Het nieuwe jaar begon voor de rechtsachter van Jong Ajax met het tekenen van een contract dat hem tot 1 juli 2005 aan Ajax verbindt.

Buitenstaander
Richard Krajicek, dit jaar voor het eerst toernooidirecteur van het ABN AMRO World Tennis Tournament in zijn geboorteplaats Rotterdam, draagt Ajax een warm hart toe. Ooit noemde hij zich zelfs een supersupporter, maar hij nam ook weleens afstand.

Katern+
AJAX EN DE INTERTOTO
Ajax won alle drie de grote Europese toernooien minstens één keer, maar de Europese victorie startte elders. De eerste belangrijke trofee van Ajax was de in 1962 gewonnen Intertoto Cup. Drie jaar geleden leidde eventuele deelname nog tot hevige twijfels. Eén ding is in ieder geval zeker: Ajax zal de Intertoto nooit meer winnen.

Lucky Ajax
De club van oud-spelers van Ajax hield zijn jaarlijkse galafeest dit keer in het chique Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Het was weer een groots weerzien.

De week van... Tom de Mul

Onvoltooid verleden: Petri Tiainen

Ajax in beeld: twaalf maal de 100ste

Eentje!
Zijn buurman gaf hem op voor een talentenjacht bij Ajax, als ‘wraak’ omdat hij niet bij de gewenste amateurclub was gaan spelen. Bij Ajax vergat men hem jaren later weg te stu-ren, waarna Winnie Haatrecht zelfs het eerste haalde. En daarin één keer scoorde.

Historische grond
Gesputter in Stadion St. Jakob, waar Rinus Michels aan de vooravond van de wedstrijd tegen FC Basel de rollen omdraaide.

Clarence de grootste
De kwalificatie van Nederland voor het EK in Portugal maakte de weg vrij om naar hartelust te hopen en te dromen en schijn en werkelijkheid naar onze hand te zetten. (Oud-)Ajacieden in Oranje blikken tot de zomer vooruit én terug. Clarence Seedorf - wie anders? - trapt af in een korte serie ‘voetballettrie’.

EN VERDER
De aftrap
Van Ajax van Eijden
Vos preekt de passie
Ajax van dag tot dag
9 x Ajax 1
Jong Ajax
Bericht uit België
Verbeelding
Museumstukken
Ajax compleet
Fanshopping
Partners, sponsors & suppliers
Column Theodor Holman
Boek
De heren media
Column Jeroen van den Berg
Adressen