Menu
Vanaf vandaag in de winkel!

Vanaf vandaag in de winkel!

Het tweede Ajax Magazine van dit seizoen is uit. Na de presentatiegids is dit het eerste reguliere nummer van de jaargang. Het clubblad is in een iets ander jasje gestoken, heeft een aantal nieuwe rubrieken en bevat zoals altijd veel leesverhalen over het heden en verleden van Ajax en de Ajacieden.

De inhoud van Ajax Magazine 18e jaargang nummer 2:

De lat ligt hoog
Zelden is een reservekeeper zo opgehemeld als Maarten Stekelenburg. Het kon nooit lang duren voordat hij eerste keus zou worden. Dit jaar is het zover. De concurrentiestrijd met de keeper van het Roemeense nationale elftal werd gewonnen door de gedoodverfde keeper van het Nederlands elftal van de toekomst.

Dossier: Ajax presteert bevredigend in het ‘Voorspel’
Zelfs voor een topclub als Ajax zijn Europa-Cupwedstrijden speciale gebeurtenissen waar reikhalzend naar wordt uitgezien. Gevolg hiervan kan zijn dat de aandacht voor en concentratie op de competitieduels verminderen. Maar is dat ook inderdaad het geval?

De week van Maxwell
Tot twee maal toe werd de linksback uitgeroepen tot Speler van het jaar. Maar misschien wel het mooiste cadeau voor de Braziliaan in de week waarin hij zijn 23ste verjaardag vierde, was het verrassingsbezoek van vader José.

De Schaar van Piet Keizer
Er ging een schok door voetbalminnend Nederland toen zomaar op een avond in het televisieprogramma van Mies Bouwman Piet Keizer aankondigde dat hij stopte met voetballen. Ondanks de vele smeekbeden van zijn fans was het pardoes over en uit.

Peter R. de Vries
Peter R. de Vries, misdaadverslaggever. Hij zorgde ervoor dat onopgeloste moorden werden opgelost, hij is te zien in elk praatprogramma als er een liquidatie heeft plaatsgevonden en hij heeft misschien wel de meeste contacten in de bizarre combinatie van zowel de onder- als bovenwereld. Een beroep dat schreeuwt om een beetje ontspanning op z’n tijd, en die vindt Peter R. de Vries op de tribune in de ArenA.

Historische grond: Stadio Olimpico
In 1996 verloor Ajax de Europa-Cup-1-finale tegen Juventus na strafschoppen. Het Olympisch Stadion van Rome was het decor voor de fatale mistrappen van Davids en Silooy. Een kleine zes jaar later verliet Ajax wel juichend de grasmat van een van de meest gerenommeerde stadions van Europa.

Urby Emanuelson
Van jongs af was hij bij Ajax te vinden. Zijn zes jaar oudere broer speelde er namelijk. Verdediger Urby Emanuelson (18) heeft dit seizoen de overstap gemaakt van de A-junioren naar Jong Ajax. In de voorbereiding mocht hij zelfs even aan het echte werk ruiken met Ajax 1 tegen First-Divisionclub Queens Park Rangers.

De salade niçoise van chefkok Julien

Vaders van godenzonen
Beiden vierden ze een lange en imposante carrière als speler. De ambities als jeugdtrainer bij Ajax hebben niets meer met persoonlijke roem te maken. Arnold Mühren en Simon Tahamata stellen er een eer in hun club te dienen, en de spelers die hun club in de toekomst groot moeten houden.

Onvoltooid verleden: Giorgi Kinkladze

Eentje!
Cees Smit speelde tussen 1959 en 1964 linksback in Ajax 1, maar verdedigen deed Smit niet voor de lol. Hij was een aanvaller, of beter gezegd: een avonturier.

UEFA Champions League: de tegenstanders

Een avondje uit met Ajax

Nigel de Jong geeft antwoord

En verder:
De aftrap
Van Ajax van Eijden
Heren media
Een stem die geldt
Column Theodor Holman
5 x Ajax 1
Jong Ajax
Vos preekt de passie
Bericht uit Den Haag
Ben ik vrij onverveerd
Ajax van dag tot dag
Ajax Compleet

Wil je abonnee worden klik dan hier