Menu

Variatie troef op donderdagtraining

De Ajacieden kregen een heuglijke mededeling te horen. De middagtraining werd geschrapt van het programma, maar dat betekende niet dat er niets gedaan hoefde te worden. In de ochtenduren was er werk aan de winkel.

Geen uitgebreide oefeningen met de bal deze ochtend, maar vooral de beenspieren kregen de aandacht van de trainers. Kort sprintwerk, korte balaannames en sprongoefeningen, het zat er allemaal in.

Het was interessant om te zien. Alle hoeken van het trainingsveld werden gebruikt voor de gevarieerde oefenstof. Echter niet door Wesley Sonck. Hij was wel met fysiotherapeut Ricardo de Sanders afgedaald voor een individuele training, maar kon nog niet aangeven wanneer hij weer honderd procent fit zal zijn. De Belgische spits was al weer naar binnen, toen zijn collega's de valstart probeerden.

Of ze morgen in Hamar naar het WK-schaatsen moeten, zo geconcentreerd wachtten ze op het startschot, in dit geval een fluitsignaal. De voeten bleven staan, het lijf boog naar voren en op het juiste moment moesten ze de sprint beginnen. Dat ging over het algemeen goed en was mooi om te zien. Op een keer na. Toen stond de hele rij klaar voor de oefening, ging naar de grond en pardoes vielen alle vijf de spelers op het gras. Hilariteit alom. Het leek wel afgesproken werk, want daarna rook niemand meer van zo dichtbij de verse sprieten in hun neus.

In de afsluitende partij van tien tegen tien, waarbij Josephs het doel verdedigde wegens absentie van Boschker, viel vooral op dat Nigel de Jong op rechtsback bleef staan. Zdenek Grygera had geen hesje uitgedeeld gekregen. Net zomin als Wesley Sneijder. Tom de Mul en Rafael van der Vaart lieten de duels nog even aan zich voor bij gaan.