Menu
Variatie troef voor Ajacieden

Variatie troef voor Ajacieden

De training die de Ajacieden donderdagochtend kregen voorgeschoteld, was zeer gevarieerd en interessant om te volgen. Met oud-spelers als Wim Jonk, Dennis Bergkamp en John Bosman op het veld zat het ook goed met de extra begeleiding van de voetballers.

Omdat veel Ajacieden met hun nationale team op pad zijn voor interlands was er een kleine groep spelers op het veld. Maar klein of niet; Ze kregen wel een fraai palet aan oefeningen voorgeschoteld.

Een groep onder leiding van Jong Ajax-trainer Gery Vink moest de bal via een zwaar gedekte medespeler naar de andere kant van het veld zien te krijgen. De dekking bestond uit metalen tegenstrevers (zie bovenste foto). Op het verste trainingsveld gingen Nicolai Boilesen, Mats Rits en Ryan Babel aan de slag met Wim Jonk. Ook daar was het uiteindelijke doel de doelman, Jasper Cillessen of Chiel Kramer, te verschalken. Die oefening was eveneens lastiger gemaakt met metalen obstakels. Nadat Jonk met een ferme handdruk afscheid van het trio nam, mochten ze met de andere aanwezigen het geleerde in praktijk gaan brengen. Maar dan wel met wat extra schijven richting de goal.

De training werd afgesloten met een partij tussen vier aanvallers en vier verdedigers, waarin er gescoord moest worden. Dat lukte de offensieve spelers niet, waardoor ze een dienst moesten verrichten voor de winnaars. Die mochten een ritje op de rug meedraven. Een handige lift richting de kleedkamer.

Bekijk later de reportage van Ajax TV en geniet van de mooie goal van Nicolai Boilesen.

Tekst en foto's: Ajax.nl

De warming-up van de Ajacieden. De warming-up van de Ajacieden.
Wim Jonk in gesprek met Ryan Babel, Mats Rits en Nicolai Boilesen. Wim Jonk in gesprek met Ryan Babel, Mats Rits en Nicolai Boilesen.
John Bosman bedient de kopgalg en adviseert Sven Nieuwpoort over zijn koptechniek. John Bosman bedient de kopgalg en adviseert Sven Nieuwpoort over zijn koptechniek.
Ryan Babel haalt uit. Ryan Babel haalt uit.
De verdedigers en keeper wonnen het laatste onderdeel van de training. Zij kregen een lift aangeboden van de verliezers. De verdedigers en keeper wonnen het laatste onderdeel van de training. Zij kregen een lift aangeboden van de verliezers.