Menu
Veel Ajacieden bij vierde Ajax-reünie

Veel Ajacieden bij vierde Ajax-reünie

Voor de vierde reünie voor oud-spelers en -trainers van Ajax 1 hebben zich inmiddels ruim 120 oud-Ajacieden aangemeld. De jaarlijkse Ajax-reünie wordt dit seizoen georganiseerd rondom de thuiswedstrijd tegen FC Twente op zondag 30 maart. Oud-spelers met minimaal één optreden in Ajax 1 op hun naam kunnen zich tot en met vrijdag aanmelden.

Alle trainers en spelers van Ajax 1 ontvingen de voorbije weken een exclusieve uitnodiging voor deze bijzondere dag. Oud-Ajacieden die zich nog niet hebben aangemeld kunnen zich met de contactinformatie in deze invitatie opgeven. De aanmeldingen stroomden de afgelopen periode al binnen vanuit binnen- en buitenland. Zo komt Dean Gorré vanuit Engeland over voor de reünie. Sunday Oliseh komt vanuit België naar Amsterdam, terwijl onder meer ook Heinz Schilcher en Felix Gasselich Oostenrijk kort verruilen voor de ArenA.

Ajax hoopt vanzelfsprekend op een zo groot mogelijke opkomst van zijn oud-spelers en voormalige oefenmeesters. ,,De Ajax-reünie biedt ieder seizoen het momentum om weer oog in oog te staan met onze voormalige eerste elftalspelers'', weet Thijs Lindeman als coördinator Reünie oud-spelers Ajax 1. ,,Jaarlijks hopen we weer een flinke afvaardiging terug te zien van spelers die ooit in ons eerste elftal speelden. Zij zijn immers de basis van onze clubhistorie. Zij maakten ons ook tot wat we nu zijn: een succesvolle en warme club!''

Sinds 2011 eert de club de spelers en (hoofd)trainers die Ajax in de rijke clubhistorie dienden met een reünie. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen wedstrijdaantallen, seizoenen of speelminuten; alle Ajacieden die ooit in Ajax 1 speelden zijn welkom. In samenwerking met hoofdsponsor Aegon is de dag waarop de clubhistorie wordt geëerd inmiddels uitgegroeid tot een heuse traditie.

Net als in voorgaande jaren bekijken de genodigden Ajax – FC Twente ook dit seizoen vanuit de Engelenbak, een speciaal deel van de hoofdtribune. De voorbereidingen voor de reünie zijn in volle gang. Ook dit seizoen kunnen fans de Ajax-reünie op 30 maart weer uitgebreid volgen via de verschillende media van Ajax. Houd de Ajax-kanalen in de gaten voor het laatste reünienieuws. Binnenkort volgt onder meer de complete lijst van oud-spelers die zich hebben aangemeld voor de Ajax-reünie.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst