Menu

Veel Ajacieden in Oranje

Aron Winter mag de enige Ajacied zijn die woensdag is geselecteerd voor Nederland-Schotland. De komende week bereiden nog dertien Nederlandse Ajacieden zich voor op wedstrijden met de nationale elftallen onder 16-23.

Tim de Cler, Richard Knopper en John Nieuwenburg kregen van bondscoach Han Berger een oproep voor het Olympische elftal. Jong Oranje treedt dinsdag 25 april in Trencin aan tegen de leeftijdgenoten van Slowakije. In dat land wordt van 27 mei tot en met 4 juni ook het Europees Kampioenschap gespeeld.

Tweede-elftalspelers Serge van den Ban, Mitchel Piqué en Pascal Heije met ieder speelminuten in het eerste elftal op naam, werden door Berger geselecteerd voor het 'nieuwe' Jong Oranje. Ook Ajax-huurlingen Van der Gun (FC Den Bosch) en Andy van der Meyde (FC Twente) nemen het dinsdag 25 april op tegen Jong Schotland in De Adelaarshorst in Deventer. De nieuwe lichting start in september de kwalificatiereeks voor het EK 2002 met een wedstrijd tegen Ierland.

A1-spelers Marcel Akerboom, Kiran Bechan en Youssouf Hersi zijn door bondscoach Johan Neeskens geselecteerd voor de kwalificatie-interland van Oranje onder de 18. Het Nederlands junioren-elftal speelt in Brann Bergen tegen Noorwegen. Woensdag 10 mei valt de beslissing bij BV Veendam.

Rafael van der Vaart, de jeugdspeler die woensdag debuteerde tegen FC Den Bosch, komt deze week uit voor Oranje onder 16. De 17-jarige rechtshalf is net jarig geweest en valt daarmee nog binnen de leeftijdscategorie voor dit elftal. Ook mede-Ajacieden John Heitinga, Danny Matthijssen en Dirk-Jan in den Eng probeert zich met Oranje onder 16 te kwalificeren voor het EK begin mei in Israel.