Menu
Veel Ajacieden in voorselecties

Veel Ajacieden in voorselecties

Veel Ajacieden hebben deze week een voorlopige uitverkiezing ontvangen voor deelname aan het WK. Miralem Sulejmani en Marco Pantelic maken deel uit van de voorselectie van Servië. Ook Eyong Enoh (Kameroen), Luis Suarez, Nicolas Lodeiro (Uruguay), Dennis Rommedahl en Christian Eriksen (Denemarken) hebben een voorselectie op zak voor het titeltoernooi in Zuid-Afrika.

Maandag hoorden de Deense Ajacieden al dat ze een goede kans maken op deelname aan het toernooi in Zuid-Afrika. De brenger van het goede nieuws was oud-Ajacied en huidig bondscoach Morten Olsen. De oefenmeester maakt op 28 mei (daags na een oefeninterland tegen Senegal) bekend welke 23 Denen hij uiteindelijk definitief selecteert voor de mondiale.

Dinsdag kregen ook de Uruguayanen bericht van bondscoach Oscar Washington Tabarez. Later deze maand moet ook Tabarez zijn selectie nog met drie spelers inkrimpen. Sulejmani en Pantelic hoorden dinsdagavond dat zij een kans maken op deelname aan het WK. De selectie van Servië telt nu nog 27 namen. Eyong Enoh kreeg tenslotte dinsdag ook al mooi nieuws. De middenvelder heeft een plekje in de voorselectie van de Ontembare Leeuwen, zoals de bijnaam luidt van de Kameroense voetbaltrots.

Maarten Stekelenburg, Demy de Zeeuw, Gregory van der Wiel en Vurnon Anita hebben een plek in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal. Op 1 juni moet ook de definitieve Oranje-selectie bekend zijn.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl