Menu
Veel Ajacieden met interlandverplichtingen

Veel Ajacieden met interlandverplichtingen

Hoewel de competitie in Nederland slechts vier speelronden onderweg is, staat vanaf deze week de eerste interlandperiode al op het programma. Dat houdt in dat veel Ajacieden momenteel elders vertoeven. Onder meer Davy Klaassen, Joël Veltman en Riechedly Bazoer ontbreken de komende periode op het trainingsveld van Ajax.

Klaassen, Veltman en Bazoer zijn door bondscoach Danny Blind opgeroepen voor het Nederlands elftal, dat donderdag in Eindhoven een vriendschappelijke wedstrijd speelt tegen Griekenland. Ook Kenny Tete had een uitnodiging ontvangen, maar hij is inmiddels geblesseerd afgehaakt.

Vijf dagen na het oefenduel met de Grieken wacht de internationals in de Friends Arena te Solna het eerste WK-kwalificatieduel met Zweden. De laatste keer dat beide teams elkaar troffen was in de kwalificatiestrijd voor het EK 2012. Oranje ging toen onder leiding van Bert van Marwijk met 3-2 onderuit.

Jong Oranje
Jairo Riedewald maakte aanvankelijk ook deel uit van de voorlopige selectie van het grote Oranje, maar viel uiteindelijk af bij de laatste schifting. Hij mag zich samen met ploeggenoot Anwar El Ghazi gaan opmaken voor Jong Oranje, dat donderdag in Minsk de EK-kwalificatiewedstrijd speelt tegen Wit-Rusland. De ploeg van bondscoach Fred Grim bezet na vijf speelronden in groep 8 de tweede plaats achter Jong Slowakije.

Ook de buitenlandse Ajacieden waaieren uit over Europa. Nemanja Gudelj, die zich onlangs weer beschikbaar stelde voor het nationale elftal van Servië, speelt maandag met zijn land de thuiswedstrijd tegen Ierland. Ook deze ontmoeting in Belgrado is de eerste aanloop naar het WK 2018 dat in Rusland wordt gespeeld.

Afrika Cup
Bertrand Traoré, aanwinst Hakim Ziyech en Andre Onana reizen af naar Afrika. Eerstgenoemde speelt zaterdag met Burkina Faso tegen Botswana en Ziyech neemt het met Marokko op tegen het Afrikaanse eiland São Tomé e Príncipe. Onana stuit met Kameroen op Gambia en Gabon. Slechts Kameroen - Gabon is een oefeninterland. De overige duels zijn onderdeel van de kwalificatiereeks voor de Afrika Cup.

Davinson Sanchez verblijft tot en met volgende week woensdag in Zuid-Amerika. De pas 20-jarige Colombiaan is opgeroepen voor de WK-kwalificatieduels met Venezuela en Brazilië. Zijn ruim een jaar jongere ploeggenoten Kasper Dolberg en Vaclav Cerny komen met respectievelijk Jong Denemarken en Jong Tsjechië in actie. De Denen treffen vrijdag en dinsdag Wales en Roemenië. Tsjechië onder 21 stuit donderdag en dinsdag op de leeftijdgenoten van Montenegro en België.

Frenkie de Jong en Abdelhak Nouri ten slotte kruisen evenals de collega-Ajacieden Vince Gino Dekker en Mauro Savastano namens Oranje onder 20 tweemaal de degens met Tsjechië onder 20.

Ajax hervat op zondag 11 september de competitie met de thuiswedstrijd tegen Vitesse, de voormalige club van Ajax-trainer Peter Bosz en zijn assistent Hendrie Krüzen. Ajax – Vitesse begint om 16:45 uur.

Tekst: Ajax.nl/Coen Heil
Foto: Pro Shots
TICKETS AJAX - VITESSE