Menu
Veel Ajacieden op pad voor interlands

Veel Ajacieden op pad voor interlands

Na de gewonnen competitietopper (0-2) in Eindhoven en de heroverde koppositie in de Eredivisie is de stemming deze week bij Ajax opperbest. Vooral de achterblijvers kunnen optimaal nagenieten, aangezien veel Ajacieden interlandverplichtingen hebben. Onder anderen Jasper Cillessen, Davy Klaassen, Joël Veltman en Riechedly Bazoer zijn op pad voor de oefenduels die het Nederlands elftal speelt met Frankrijk en Engeland.

Cillessen, Klaassen, Veltman en Bazoer zijn door bondscoach Danny Blind opgeroepen voor de oefeninterlands tegen Frankrijk en Engeland, die vrijdag en dinsdag worden gespeeld. Voor het duel met de Fransen is de Amsterdam ArenA het decor, terwijl Oranje vier dagen later mag aantreden in het imposante Wembley Stadium. Verder is gastland Frankrijk automatisch geplaatst voor het EK en veroverde Engeland op overtuigende wijze een EK-ticket door in kwalificatiegroep E geen enkel puntverlies te lijden. Nederland daarentegen likt nog steeds zijn wonden en kan zich opmaken voor een voetbalvrije zomervakantie.

Denen
In navolging van het Nederlands elftal grepen ook de Denen naast een ticket voor het EK in Frankrijk. Desondanks spelen ook zij twee oefeninterlands, respectievelijk in eigen huis tegen IJsland en een op Schotse bodem. Daar waar in het verleden een kleine groep Ajacieden afreisde naar Denemarken is Lasse Schöne nu de enige selectiespeler die op 23 en 26 maart van de partij is.

Jasper Cillessen is inmiddels niet meer weg te denken uit het Nederlands elftal.
Jasper Cillessen is inmiddels niet meer weg te denken uit het Nederlands elftal.

De enige Ajacied die deze zomer hoogstwaarschijnlijk acte de présence zal geven in Frankrijk is Arek Milik. De Poolse aanvaller plaatste zich met zijn land rechtstreeks voor de Europese titelstrijd. Om in juni goed beslagen ten ijs te komen, oefenen de Polen woensdag en zaterdag voor eigen publiek tegen Servië en Finland.

Serero en Onana
De Zuid-Afrikaan Thulani Serero en de Kameroener Andre Onana treffen elkaar in de strijd om kwalificatie voor de Afrika Cup. Zaterdag is het thuisvoordeel voor de Kameroener, drie dagen later zijn de rollen omgedraaid.

Jong Oranje, dat nog kans maakt op plaatsing voor het EK 2017, speelt op vrijdag en maandag op Spaanse bodem oefenduels met Jong Noorwegen en Jong Servië.  De formatie van ex-Ajacied Fred Grim doet dat met twee spelers van Ajax in de gelederen: Daley Sinkgraven en Anwar El Ghazi.

Viktor Fischer werd op de valreep opgeroepen voor Jong Denemarken, dat vrijdag en dinsdag EK-kwalficatiewedstrijden afwerkt in respectievelijk Luxemburg en Armenië. Donny van de Beek ten slotte maakt zijn opwachting bij Oranje onder 19.

Tekst: Ajax.nl/Coen Heil
Foto’s: Ajax.nl/Pro Shots (boven) Louis van de Vuurst