Menu

Veel Ajacieden op Voetbal Toer in Zwolle

Op woensdag 24 april organiseren ABN AMRO, adidas en Ajax een waar spektakel op de velden van VV Berkum in Zwolle. De vereniging zal volledig worden omgetoverd tot een paradijs voor de voetballiefhebber met onder meer een Ajax-dorp, een voetbalpark en een clinic onder leiding van Ajax-keeper Fred Grim.

Naast Fred Grim zullen ook de Ajax-kopstukken Daniël Cruz, Joey Didulica, Tomás Galásek, Jan van Halst, Nikos Machlas, Rafael van der Vaart en Zlatan in Zwolle aanwezig zijn. De ABN AMRO AJAX Voetbal Toer start op 24 april om 13.00 uur.

De ABN AMRO AJAX Voetbal Toer mag zich verheugen in een grote belangstelling. De afgelopen drie woensdagen bezochten telkens meer dan duizend mensen het grootse voetbalfeest. Na Zwolle doet de Toer op 1 mei Didam aan, om uiteindelijk voor de grote finale terug te keren in Amsterdam. Op 9 mei zal in het Olympisch Stadion de ABN AMRO AJAX Voetbal Toer zijn climax beleven.

Tijdens de ABN AMRO AJAX Voetbal Toer 2002 wordt een compleet dorp ingericht met verschillende opblaasbare voetbalspelen. Zelfs een mini-ArenA, een supergrote Europa Cup en een levend tafelvoetbalspel ontbreken niet.

In het adidas Predator Park kan de bezoeker kennismaken met de nieuwste uitvindingen op voetbalgebied. In levensechte spelsituaties kunnen deelnemers de schoenen van Cristian Chivu en de keepershandschoenen van Edwin van der Sar uitproberen, waarbij ze hun eigen vaardigheid op de proef stellen. Bovendien wordt er tijdens de dag gevoetbald met de adidas Fevernova, de officiële wedstrijdbal van het WK 2002 in Japan en Korea. Al deze spelonderdelen zijn voor iedereen toegankelijk.

Daarnaast komen 36 kinderen in aanmerking voor een voetbalclinic onder deskundige Ajax-leiding en de aanwezige Ajax-sterren. In groepjes van zes zullen zij diverse spelonderdelen doorlopen waarbij punten te behalen zijn. Per groep kwalificeert zich één speler voor de landelijke finale op 9 mei in het Olympisch Stadion in Amsterdam. De deelnemers aan deze clinic worden geselecteerd door de verenigingen waar de ABN AMRO AJAX Voetbal Toer wordt georganiseerd.

Het bezoek aan VV Berkum maakt deel uit van een programma van vijf weken met bezoeken aan diverse voetbalverenigingen in Nederland. Meer informatie over de ABN AMRO AJAX Voetbal Toer is te vinden op www.ajax.nl en www.abnamro.nl en www.adidas.nl.

Het resterende schema van de ABN AMRO AJAX Voetbal Toer:
24 april: V.V. Berkum, Zwolle (13.00 uur, sportpark Vegtlust)
1 mei: DVC '26, Didam (13.00 uur, sportpark De Nevelhorst)
Landelijke finale:
9 mei: Amsterdam, Olympisch Stadion