Menu
Veel Ajacieden (voor) geselecteerd

Veel Ajacieden (voor) geselecteerd

Deze maand melden veel Ajacieden zich weer bij hun nationale teams. Klaas Jan Huntelaar heeft een plek in de voorselectie van Oranje voor de vriendschappelijke interland tegen Zweden. Een overzicht van alle (voor)geselecteerde Ajacieden.

Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen zijn opgenomen in de voorselectie van België. Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen zijn opgenomen in de voorselectie van België.

Rasmus Lindgren is opgenomen in de voorselectie van Zweden. De middenvelder hoort op 11 november definitief of hij er op woensdagavond 19 november bij zal zijn als de Zweden oefenen tegen het Nederlands elftal. De vriendschappelijke interland wordt gespeeld in de Amsterdam ArenA. Bondscoach Bert van Marwijk presenteert zijn definitieve Oranje-selectie op 14 november.

Bruno Silva en Luis Suarez zijn al wel zeker van hun uitverkiezing. Uruguay oefent ook op woensdag 19 november tegen Frankrijk. De vriendschappelijke interland wordt in Frankrijk gespeeld.

Jan Vertonghen en Thomas Vermaelen maken deel uit van de voorselectie van België. De Belgen staan tegenover Luxermburg. Het duel wordt op de negentiende in Luxemburg gespeeld. Denemarken staat dezelfde avond tegenover Wales. Dennis Rommedahl is opgenomen in de voorselectie van de Denen. Op woensdag 12 november wordt de definitieve selectie van Denemarken bekendgemaakt.

Voor het Nederlands elftal voor spelers tot 18 jaar zijn zes Ajacieden geselecteerd. Lorenzo Burnet, Ricardo van Rhijn, Roly Bonevacia, Rodney Sneijder, Geoffrey Castillion, Florian Jozefzoon zijn van de partij tegen de leeftijdgenoten uit België. Lorenzo Ebicilio heeft een plek op de stand-bylijst; hij wordt mogelijk opgeroepen bij een afmelding.

Oranje onder 18 wordt getraind door Kees Zwamborn. Zwamborn is oud-speler van Ajax. Ook was hij hoofd jeugdopleiding bij de Amsterdamse club. Met de jeugdinterland tegen de Belgen beleeft Zwamborn zijn eerste klus als KNVB-trainer. Ook deze interland wordt op 19 november gespeeld.