Menu
Veel beleving bij kersttraining

Veel beleving bij kersttraining

De vonken sloegen er bijna af tijdens de training op tweede kerstdag. In de lege Amsterdam ArenA legden de Ajacieden de laatste sportieve hand aan de voorbereiding op Ajax - Roda JC. Aan felheid en beleving geen gebrek.

Na het inlopen, rekken en strekken ging trainer Henk ten Cate kort in gesprek met zijn groep. De blik is gericht op Roda JC. Een wedstrijd die simpelweg gewonnen moet worden. Na het inlopen, rekken en strekken ging trainer Henk ten Cate kort in gesprek met zijn groep. De blik is gericht op Roda JC. Een wedstrijd die simpelweg gewonnen moet worden.
Tom de Mul was tijdens de grote partij een voortdurende plaag voor zijn tegenstander Olaf Lindenbergh. De Belg tekende bovendien voor de mooiste voorbereidende actie. Met een handjevol flitsende passeerbewegingen dribbelde De Mul richting achterlijn. Zijn loepzuivere voorzet kon vervolgens makkelijk worden ingetikt. Tom de Mul was tijdens de grote partij een voortdurende plaag voor zijn tegenstander Olaf Lindenbergh. De Belg tekende bovendien voor de mooiste voorbereidende actie. Met een handjevol flitsende passeerbewegingen dribbelde De Mul richting achterlijn. Zijn loepzuivere voorzet kon vervolgens makkelijk worden ingetikt.
Topoverleg in de middencirkel van de verlaten Amsterdam ArenA. Ten Cate raadpleegt zijn trainers Frank de Boer, Hennie Spijkerman en Alfons Groenendijk. Topoverleg in de middencirkel van de verlaten Amsterdam ArenA. Ten Cate raadpleegt zijn trainers Frank de Boer, Hennie Spijkerman en Alfons Groenendijk.
De Ajacieden zetten hun partij onverstoorbaar voort. Jaap Stam is bezig aan een opmars. Zijn in blauw gehulde opponenten zijn alert. De Ajacieden zetten hun partij onverstoorbaar voort. Jaap Stam is bezig aan een opmars. Zijn in blauw gehulde opponenten zijn alert.
Na de training verplaatst de blauwe partij het doel dat eerder nog zo fanatiek werd verdedigd. De training zit er bijna op. Na de training verplaatst de blauwe partij het doel dat eerder nog zo fanatiek werd verdedigd. De training zit er bijna op.
Enkele rondes uitlopen en vervolgens richting kleedkamer en verzorgingsruimtes in de catacomben van de ArenA. Jaap Stam voert de uitlopende Ajacieden aan. Ajax lijkt klaar voor het treffen met Roda JC, woensdag vanaf 20.15 uur tegenstander op dezelfde grasmat. Enkele rondes uitlopen en vervolgens richting kleedkamer en verzorgingsruimtes in de catacomben van de ArenA. Jaap Stam voert de uitlopende Ajacieden aan. Ajax lijkt klaar voor het treffen met Roda JC, woensdag vanaf 20.15 uur tegenstander op dezelfde grasmat.