Menu
Veel bezoek bij voorlaatste training Ajax

Veel bezoek bij voorlaatste training Ajax

Ajax werkte vrijdagochtend alweer de voorlaatste trainingssessie af van het trainingskamp in Qatar. Edwin van der Sar was er ook bij, en niet alleen als toeschouwer. De directeur marketing trok een keepersoutfit aan en trainde volop mee. Ook voormalig Ajacied Mido kwam even buurten tijdens de training, waar heel veel Nederlands publiek op af kwam. Na de oefensessie volgde de persdag.

Hij deed het al vaker, maar toch blijft het speciaal: Edwin van der Sar die meedoet met de training van Ajax 1. De directeur marketing verscheen op het veld, trok zijn handschoenen aan en sloot aan bij Carlo l’Ami en de drie Ajax-keepers Jasper Cillessen, Diederik Boer en Indy Groothuizen. ‘Sar’ kan het nog steeds. Hij vloog, dook en rolde over het veld, alsof hij nog altijd profvoetballer is.

Maar er was nog meer hoog bezoek. Ook Mido kwam langs. De Egyptenaar speelde twee periodes bij Ajax. Van de zomer van 2001 tot einde 2002 en ook nog een de eerste seizoenshelft van seizoen 2010-2011. Dat was de periode waarin Frank de Boer begon als hoofdcoach. Mido is nu woonachtig in Qatar: hij is analist voor de media en is bezig met zijn trainerscursus. ,,Ajax blijft altijd in mijn hart”, vertelde hij. ,,Ik volg de club op de voet. Hier heb ik proper voetbal leren spelen”, aldus de Egyptenaar, die in het kader van zijn trainerscursus binnenkort in Amsterdam komt kijken.

Na afloop van de training was het eerst tijd voor de handtekeningenjagers, daarna was de pers aan de beurt. De Nederlandse en buitenlandse media werden uitgenodigd om aan het veld of in het hotel bij te praten met Frank de Boer en zijn spelers. Na deze mediasessie zat het officiële programma er op voor Ajax. De vrije middag werd door een gedeelte van de selectie gebruikt om een kijkje te nemen bij de halve finale van het Qatar Open tennistoernooi: David Ferrer versus Ivo Karlovic.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees

Een prachtige entree van Edwin van der Sar op de velden van de Aspire Academy. Een prachtige entree van Edwin van der Sar op de velden van de Aspire Academy.
De directeur marketing op bezoek bij de hoofdtrainer. De directeur marketing op bezoek bij de hoofdtrainer.
Frank de Boer en Mido. Frank de Boer en Mido.
Riechedly Bazoer maakt volgens Frank de Boer een heel goede indruk tijdens het trainingskamp. Riechedly Bazoer maakt volgens Frank de Boer een heel goede indruk tijdens het trainingskamp.
Edwin van Sar terug op doel. Edwin van Sar terug op doel.
Veel publiek bij de training van Ajax. Veel publiek bij de training van Ajax.
Hij kan het nog: Edwin van der Sar. Hij kan het nog: Edwin van der Sar.
Even uithangen bij elkaar: Viktor Fischer en Nicolai Boilesen. Even uithangen bij elkaar: Viktor Fischer en Nicolai Boilesen.
Niklas Moisander wordt geïnterviewd door de lokale media. Niklas Moisander wordt geïnterviewd door de lokale media.
Handtekeningen jagen na afloop van de training. Handtekeningen jagen na afloop van de training.
Frank de Boer zette heel veel krabbels vrijdagmiddag. Frank de Boer zette heel veel krabbels vrijdagmiddag.
Training zit erop, terug naar het hotel! Training zit erop, terug naar het hotel!
Tijd voor een potje kezen... Tijd voor een potje kezen...