Menu
Veel enthousiasme bij aftrap Kids Tour

Veel enthousiasme bij aftrap Kids Tour

Het enthousiasme spatte er vanaf. De aftrap voor een nieuwe jaargang van de Ajax Kids Tour werd woensdagmiddag bij Zuidoost United met veel positivisme begroet. De deelnemers werden verrast door de aanwezigheid van vier spelers uit de Ajax-selectie. ,,Toen ik gevraagd werd om te komen, kreeg ik al kippenvel”, zei Mitchell Dijks. ,,Om die kinderen zo te zien spelen en veel plezier te hebben, doet mij goed.”

Verhitte gezichten en opgewonden stemmen. Ruim voor het begin van de eerste Ajax Kids Tour zit de spanning er al (zichtbaar) goed in. Een hele dag vol Ajax-spelletjes. Daar gaat ieder voetbalhart sneller van kloppen. In totaal zijn negentig leden van gastheer Zuidoost United uitverkoren. De andere helft zijn leden van de Ajax Kids Club, die zich hiervoor gratis konden aanmelden.

Hoewel de aftrap van het nieuwe seizoen dichtbij huis wordt gegeven, is de Kids Tour landelijk ingesteld. ,,Er zijn dit seizoen acht edities, waarvan één in de Arena en één op de Toekomst”, vertelt Daphne Seesing, coördinator evenementen bij de Supportersvereniging Ajax en betrokken bij de organisatie. ,,De andere zes worden verspreid over Nederland gegeven. Zo zijn we onder meer in Oss en Zandvoort te gast.”

De eerste editie is voorzien van het 'keurmerk' XL. Dat betekent, simpel gezegd, dat er spelers van Ajax 1 van de partij zijn. Naast Dijks geven ook Nick Viergever, Andre Onana en Amin Younes acte de présence. Het viertal vermaakt zich opperbest en gaat volledig mee in het enthousiasme van de deelnemers. ,,Er is veel interactie”, aldus Viergever. ,,Die jongens willen scoren, winnen en panna's maken. Dat is alleen maar mooi om te zien. Daar krijg ik zelf ook een glimlach van."

Twee Ajacieden in een duel verwikkeld
Twee Ajacieden in een duel verwikkeld

Het blijft niet alleen bij bewijsdrang. De aanwezigheid van de Ajax-spelers wordt door de jonge voetballers ook gebruikt om hun voetbalbrein te verrijken. ,,Dat hoort erbij”, grijnst Viergever. ,,Ze kijken een beetje tegen ons op, willen dingetjes weten. Hoe je bij Ajax terechtkomt en hoe het er bij ons aan toe gaat. De jongens hebben een drive. Mooi om te zien.”

Tijdens de bijna tweeënhalf uur durende Kids Tour worden de deelnemers onderworpen aan verschillende disciplines van het voetbalspel. Maar het is het belangrijkste dat de kinderen plezier hebben. Zolang je supporter bent van Ajax dan ben je aan het juiste adres.

De olympische gedachte van Pierre de la Coubertin 'meedoen is belangrijker dan winnen' staat centraal. ,,We willen de kids vooral een leuke dag bezorgen”, aldus Seesing. ,,Als wij iemand zien die heel goed is, zullen wij die natuurlijk aandragen, maar plezier staat voorop.”

Dat laatste wordt onderschreven door Noa uit Amsterdam. Op de vraag of hij al veel heeft geleerd van de Ajax-spelers, volgt een antwoord vol lef en bravoure. ,,Nog niet echt. Toch is het leuk dat ze meedoen.”

Alle kinderen die lid zijn van de Ajax Kids Club hebben de mogelijkheid zich gratis in te schrijven voor deze Kids Tours. Houd dan www.ajaxkidstour.nl goed in de gaten!Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto's: Louis van der Vuurst

Amin Younes helpt Nick Viergever een handje of toch niet?
Amin Younes helpt Nick Viergever een handje of toch niet?
Ook mascotte Lucky was van de partij.
Ook mascotte Lucky was van de partij.
André Onana grijpt in, vertrouwd met zijn armen.
André Onana grijpt in, vertrouwd met zijn armen.
Mitchell Dijks kijkt geconcentreerd toe.
Mitchell Dijks kijkt geconcentreerd toe.
Techniek stond tijdens de Ajax Kids Tour centraal.
Techniek stond tijdens de Ajax Kids Tour centraal.