Menu
Veel fans bij aftrap seizoen

Veel fans bij aftrap seizoen

Het was woensdag een drukte van belang bij de eerste openbare training van het nieuwe seizoen. Vele fans waren naar sportcomplex de Toekomst gekomen om bij de kick-off van het seizoen 2012-2013 aanwezig te zijn. Ze zagen de Ajacieden in het nieuwe thuistenue aan het werk.

Om zoveel mogelijk kinderen de kans te geven om bij de eerste training aanwezig te zijn, had Ajax besloten om de eerste oefensessie om 14:30 uur te laten beginnen. Dat gebaar werd gewaardeerd, want samen met vaders, moeders, opa’s en oma’s waren kinderen uit hele land naar het trainingscomplex van de 31-voudig landskampioen gekomen.

Het hoofdveld van de Toekomst was omringd door Ajax-fans. Ook de Bob Haarms Tribune was nagenoeg vol. Het hoofdveld van de Toekomst was omringd door Ajax-fans. Ook de Bob Haarms Tribune was nagenoeg vol.

Er waren verschillende activiteiten georganiseerd om van het bezoek aan de Toekomst een speciale Ajax-middag te maken. Zo kon het doel van hoofdsponsor AEGON onder vuur worden genomen. Ook de kampioensschaal was speciaal voor de gelegenheid uit de Ajax Experience overgekomen. Vele fans grepen de kans om met de schaal op de foto te gaan.

Toch was de training uiteraard het belangrijkste onderdeel van de middag. Onder leiding van kampioenenmaker Frank de Boer startte Ajax woensdag de voorbereiding op weg naar hopelijk de derde landstitel op rij. Tijdens de persconferentie liet De Boer eerder op de middag al weten dat Ajax dit seizoen voor de dubbel en Europese overwintering gaat. Die boodschap schept verwachtingen en ook mooie vooruitzichten. Het seizoen 2012-2013 is begonnen!

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Jong Ajax-fans zijn in afwachting van hun favorieten. Jong Ajax-fans zijn in afwachting van hun favorieten.
Klokslag half drie betraden de selectiespelers en stafleden het veld voor de eerste openbare sessie. Ook keeperstalent Mickey van der Hart is dit seizoen nieuw in de A-selectie. Klokslag half drie betraden de selectiespelers en stafleden het veld voor de eerste openbare sessie. Ook keeperstalent Mickey van der Hart is dit seizoen nieuw in de A-selectie.
Er viel veel meer te beleven op de Toekomst. Bijvoorbeeld penalty's schieten op 'Het Doel van AEGON'. Er viel veel meer te beleven op de Toekomst. Bijvoorbeeld penalty's schieten op 'Het Doel van AEGON'.
Trainer Frank de Boer instrueert zijn spelers voor de eerste oefensessie voor de supporters. Trainer Frank de Boer instrueert zijn spelers voor de eerste oefensessie voor de supporters.
Supporters maakten gretig gebruik van de kans om op de foto te gaan met de kampioensschaal van afgelopen seizoen. Supporters maakten gretig gebruik van de kans om op de foto te gaan met de kampioensschaal van afgelopen seizoen.
De Ajacieden waren tijdens hun warming-up letterlijk 'aanraakbaar' voor de fans. De Ajacieden waren tijdens hun warming-up letterlijk 'aanraakbaar' voor de fans.
De geslaagde middag werd afgesloten met handtekeningen. Ook de handtekening van Viktor Fischer was gewild. De geslaagde middag werd afgesloten met handtekeningen. Ook de handtekening van Viktor Fischer was gewild.