Menu
Veel fans bij zomerse training

Veel fans bij zomerse training

De training van het eerste elftal trok donderdagmiddag veel supporters, van jong tot oud. Vanwege de zomervakantie was het extra druk op de Toekomst. Maar met de heerlijke zon en een zacht briesje, was de anderhalf uur durende sessie verre van onaangenaam. Vurnon Anita ontbrak voor het eerst. De middenvelder trainde donderdag voor het eerst mee met zijn nieuwe club Newcastle United.

,,Mag ik die bal pakken?’’ vraagt een Jonge Ajax-fan aan zijn ouders. ,,Nee, dat mag niet’’, antwoordt zijn vader met een gefocuste blik op de oefensessie. ,,Mag ik hem ook niet even terugschieten?’’, probeert de kleine Ajacied nog een keer. Het antwoord blijft hetzelfde. Even later proberen zijn ouders de aandacht te vestigen op de selectie. ,,Kijk, dat is Dennis Bergkamp’’, vertelt zijn moeder. ,,Dennis Bergkamp? Wie is die Dennis dan?’’, al vragend keek de kleine man de assistent aan.

Een mooi contrast van supporters op de training. De volwassenen, ouders, opa’s en oma’s, keken geconcentreerd naar de training en naar hun voetbalhelden Frank de Boer en Dennis Bergkamp. Voor de jongere Ajax-fans komen de twee trainers uit een compleet andere generatie. Zij focusten zich meer op de ‘voetballers van nu’, Gregory van der Wiel en Theo Janssen.

De fans zagen iedereen in actie komen op de training, behalve de internationals. Die vermaakten zich op de performance track met een partij voetvolley. De Denen, Christian Eriksen en Lasse Schöne, versloegen een gemixt Nederlands-Belgisch team bestaande uit Daley Blind, Mitchell Dijks en Toby Alderweireld. Ricardo van Rhijn bleef binnen in het krachthonk.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Een paar internationals speelden voetvolley. Een paar internationals speelden voetvolley.
De overige Ajacieden trainden op een ander veld. De overige Ajacieden trainden op een ander veld.
Niet iedereen wist wie Dennis Bergkamp was. Niet iedereen wist wie Dennis Bergkamp was.
De kleintjes vermaakten zich prima tijdens de training. De kleintjes vermaakten zich prima tijdens de training.