Menu
Veel fans in vakantie naar training

Veel fans in vakantie naar training

Ruim tweehonderd supporters bezochten dinsdagochtend de training. Een bijzonder hoog aantal, te verklaren door de krokusvakantie die deze week plaatsheeft in het midden van het land.

Dat ze na hun reis enige tijd moesten wachten tot de spelers tevoorschijn kwamen, mocht de pret niet drukken: ze vormden een ware erehaag toen de selectie de oversteek maakte van ArenA naar trainingsveld.

Helaas voor hen trainden Edgar Davids en Jaap Stam binnen. Maar verder waren nagenoeg alle bekende gezichten aanwezig. Met uitzondering van Mitchell Donald (schoolverplichtingen) en Thomas Vermaelen (geblesseerd), was iedereen er. Dus ook Urby Emanuelson en Zdenek Grygera die terugkomen van een blessure en daarom nog apart van de groep trainden. En dan was daar ook nog Frank de Boer, die het gehele trainingspartijtje meedeed als linksback.

Na de gebruikelijke rondo’s deelde assistent-trainer Alfons Groenendijk de oranje en gele hesjes uit om de groep op een verkleind veld tegen elkaar te laten spelen. Wat opviel was de hoge balcirculatie en het fanatisme van de spelers, zowel in de coaching als de felheid in de duels.
Na ruim een uur zat de training er op. Tom de Mul, Maarten Stekelenburg, Leonardo en Ryan Babel bleven een kwartier langer op het veld voor wat extra oefeningen in trappen en aannemen.
De meerderheid van de selectie was de ‘erehaag’ toen al weer gepasserd. Alle tijd namen ze voor foto’s en handtekeningen, tot blijdschap van de nog altijd aanwezige toeschouwers.