Menu
Veel oud-spelers bij Ajax - FC Utrecht

Veel oud-spelers bij Ajax - FC Utrecht

De competitiewedstrijd Ajax - FC Utrecht wordt zondag bijgewoond door veel oud-spelers. De gastenlijst voor de tweede Ajax Reünie telt ruim 150 oud-spelers. Onder hen bevinden zich een aantal spelers uit het buitenland. Zo hebben Stefan Petterson, Tomáš Galásek, Sunday Oliseh en de Oostenrijker Felix Gasselich hun komst inmiddels bevestigd. Ook Edwin van der Sar zal aanwezig zijn.

Van der Sar zorgde in augustus 2011 al voor een kleine reünie door het Ajax van 1995 bij elkaar te brengen voor zijn afscheidswedstrijd in de Amsterdam ArenA. Zondag maakt de 130-voudig international voor het eerst zijn opwachting op de jaarlijkse Ajax Reünie.

Vorig seizoen organiseerden Ajax en hoofdsponsor AEGON voor het eerst de speciale reünie voor oud-spelers. De thuiswedstrijd tegen NAC Breda stond toen voor een groot deel in het teken van de rijke historie van de club. Ook dit jaar zullen de oud-spelers de wedstrijd tegen FC Utrecht vanuit de AEGON Engelenbak (vak 108) bekijken.

Stefan Petterson is ook dit jaar van de partij bij de Ajax Reünie. Stefan Petterson is ook dit jaar van de partij bij de Ajax Reünie.

De oud-spelers die zondag naar de ArenA komen vertegenwoordigen een groot deel van de clubgeschiedenis. Zo zullen er spelers aanwezig zijn die eind jaren ’40 voor Ajax speelden. De gastenlijst strekt zich uit tot spelers die rond de eeuwwisseling of zelfs nog recenter het Ajax-shirt droegen.

Ook de Ajax Kick Off zal ter gelegenheid van de Ajax Reünie een historisch tintje krijgen. De bekende striptekenaar en cartoonist Dik Bruynesteyn (84) heeft voor Ajax - FC Utrecht een speciale cover en poster getekend. Bruynesteyn, onder meer bekend van de voetbalstrip Appie Happie, leverde in het verleden jarenlang bijdrages aan het programmaboekje van Ajax. De komende uitgave wordt dus hoe dan ook een bewaarexemplaar.

In aanloop naar de reünie worden er op Ajax TV iedere dag vragen gesteld in de Ajax Reünie Quiz. Daarbij zijn kaarten voor de Ajax Experience te winnen.

Kom zondag naar Ajax - FC Utrecht (12:30 uur). Er zijn nog kaarten verkrijgbaar. Voor het competitieduel geldt een Club Card-verplichting (1 op 1).

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Kaartverkoop Ajax - FC Utrecht