Menu
Veel steun voor Ajacieden op training

Veel steun voor Ajacieden op training

Honderden mensen kwamen dinsdag op de open training af. Op sportcomplex de Toekomst konden supporters, jong en oud, het elftal van Frank de Boer steunen in aanloop naar de kampioenswedstrijd tegen VVV-Venlo.

Ajax heeft slechts één punt nodig om het kampioenschap te prolongeren. De officieuze kampioen kan woensdagavond tegen de Limburgse formatie de landstitel officieel binnenslepen. En dat voor de tweede keer op rij. De laatste keer dat dat was gelukt, was in het seizoen 1995-1996 onder Louis van Gaal. Ook supporters zijn zich bewust van de prolongatie in het bijzondere voetbaljaar waarin Ajax maar liefst dertien punten achterstond op de koploper en de titel ver uit zicht leek. Dat de bal rond is, is gebleken, want woensdag tegen VVV-Venlo kan Ajax in eigen huis de titel binnenslepen.

Honderden mensen kwamen daarom dinsdag naar de training om de technische staf en de selectie te steunen in aanloop naar het treffen in een - opnieuw - uitverkochte Amsterdam ArenA. Op het hoofdveld van de Toekomst startten de toekomstige kampioenen even over elven de oefensessie. Met veel belangstelling en haast zonder met hun ogen te knipperen bekeken de kleintjes in stilte de training. De ouderen maakten hier en daar foto’s en af en toe werd er gelachen om de Ajacieden tijdens de rondo. De sfeer is goed; op naar een feestelijke woensdagavond!

Ajax - VVV-Venlo begint woensdagavond om 20:00 uur in de Amsterdam ArenA.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Een lachende Ismaïl Aissati let op Eyong Enoh en de bal. Een lachende Ismaïl Aissati let op Eyong Enoh en de bal.
Jong Ajax, met enkele A-junioren, trainde verderop. Jong Ajax, met enkele A-junioren, trainde verderop.
Behalve het elftal van Frank de Boer, trainden ook kinderen bij de Ajax Clinics. Behalve het elftal van Frank de Boer, trainden ook kinderen bij de Ajax Clinics.
De technische staf bespreekt de oefensessie. De technische staf bespreekt de oefensessie.
Een lachende Jan Vertonghen tijdens de rondo. Een lachende Jan Vertonghen tijdens de rondo.
Als de training is afgelopen, sprinten de kinderen naar de spelers voor handtekeningen. Als de training is afgelopen, sprinten de kinderen naar de spelers voor handtekeningen.
Honderden supporters kwamen dinsdag naar de training. Honderden supporters kwamen dinsdag naar de training.