Menu
Veel variatie bij training Ajax

Veel variatie bij training Ajax

Ajax werkte dinsdag een gevarieerde training af met technische en fysieke oefeningen. Jan Vertonghen, Gabri en Jan-Arie van der Heijden ontbraken, omdat zij vanavond met Jong Ajax meespelen. De Beloften spelen een oefenwedstrijd tegen Ajax Zaterdag 1.

Vurnon Anita en Jeffrey Sarpong in volle sprint. Vurnon Anita en Jeffrey Sarpong in volle sprint.

Vertonghen, Gabri en Van der Heijden, allen hersteld van blessures, doen vanavond wedstrijdritme op bij Jong Ajax. Het Beloftenelftal speelt vanaf 19.30 uur een oefenduel op de Toekomst. Vooral voor Van der Heijden is dat ongetwijfeld een mooi moment. Dit seizoen speelde hij alleen in de voorbereiding een oefenwedstrijd tegen VV Noordwijk. Daarna hielden twee knieblessures hem noodgedwongen aan de kant. Gabri (kuit) en Vertonghen (hamstring) zijn ongeveer een maand uit de roulatie geweest.

Tijdens de partijvorm bleef niet iedereen op de been. Tijdens de partijvorm bleef niet iedereen op de been.

De Ajacieden die dinsdag wel op het trainingsveld verschenen, kregen een gevarieerde training voorgeschoteld. Naast diverse voetbalvormen, werd er veel aandacht besteed aan het fysieke aspect. Conditie- en hersteltrainer René Wormhoudt liet de spelers halverwege de training veel sprintoefeningen doen. En als afsluiter werkten de Ajacieden aan hun rompstabiliteit door met ballen van drie kilo diverse oefeningen uit te voeren.

Het was een lange en zware training voor de selectie. Woensdag is de ploeg van Marco van Basten vrij. Donderdag om 14.30 uur, als de internationals weer terug zijn, staat de volgende training op het programma.
René Wormhoudt kijkt op zijn horloge hoe lang de Ajacieden deze positie nog vast moeten zien te houden. RenĂ© Wormhoudt kijkt op zijn horloge hoe lang de Ajacieden deze positie nog vast moeten zien te houden.
Eyong Enoh en Jeffrey Sarpong in actie met de drie kilo zware bal. Eyong Enoh en Jeffrey Sarpong in actie met de drie kilo zware bal.
Javier Martina test na afloop van de training de keeperskwaliteiten van Evander Sno. Javier Martina test na afloop van de training de keeperskwaliteiten van Evander Sno.