Menu

Veel voetbalfun op Indoor Challenge

Tijdens de achtste aflevering van het Indoor Challenge-toernooi waren vele hoogstandjes te zien. De spelers van Ajax 1 mogen dan op trainingskamp in het zonnige Portugal zijn, hun opvolgers waren afgelopen zaterdag te vinden in Sporthallen Zuid.

Bekende toeschouwers
Ook dit jaar hadden de leden van de Ajax Kids Club zich massaal voor dit voetbalspektakel aangemeld. Onder toeziend oog van Ajax-voorzitter John Jaakke en oud-Ajacied Bobby Haarms speelden de kids alsof ze een UEFA Champions League-finale speelden. Natuurlijk mocht Lucky, die brutale lynx, ook niet ontbreken. Hij moedigde alle deelnemers op zijn bekende enthousiaste wijze aan en ging met iedereen op de foto.

Team Litmanen won de finale van de 12 en 13-jarigen
Team Litmanen won de finale van de 12 en 13-jarigen

Drie leeftijdscategoriëen
De deelnemers aan dit zaalvoetbalspektakel waren allemaal ingedeeld in één van de drie leeftijdscategoriëen, te weten 8 t/m 9 jaar, 10 t/m 11 jaar en 12 t/m 13 jaar. Per leeftijdscategorie waren er twee poules, waarbij de winnaar van elke poule nog een finalewedstrijd speelde om uit te maken wie de échte winnaar was.

Finale 12 t/m 12-jarigen
In de leeftijdscategorie 12-13 jaar spelen ‘De Jong’ en ‘Litmanen’ tegen elkaar. De ‘Finnen’ winnen na een 3-0 voorsprong uiteindelijk met 3-1 van de ‘Amsterdammers’. Er vallen niet alleen veel goals, het publiek ziet ook veel mooie acties. Echt spannend is het jammer genoeg niet, omdat team Litmanen al snel drie keer scoort.

Leeftijdscategorie 10 t/m 11 jaar
De tweede finale (leeftijdscategorie 10-11 jaar) gaat tussen ‘Didulica’ en ‘Galásek’. Beide teams hebben alle wedstrijden op weg naar de finale gewonnen! In de finale verslaan de ‘Tsjechen’ de ‘Australiërs’ met 2-0.

Er waren veel hoogstandjes en mooie doelpunten te zien
Er waren veel hoogstandjes en mooie doelpunten te zien

Finale jongste categorie
De jongste deelnemers van deze dag (leeftijd 8-9 jaar) spelen de laatste wedstrijd. ‘Sonck’ en ‘Maxwell’ maken er dan ook een hele spannend duel van. Beide ploegen zijn even sterk. Er is alleen een probleem: er wordt geen doelpunt gemaakt. De regels bepalen dan dat er strafschoppen genomen moeten worden.

De strafschoppen
De spanning is te snijden in de hal. Iedereen is stil als de eerste bal geschoten worden. Ook voorzitter John Jaakke staat gespannen te kijken naar de strafschopnemers. Als er tien genomen zijn, kan team Maxwell de wedstrijd beslissen. En die penalty is raak. Team Maxwell wint de finale!

Prijsuitreiking
Na de drie finales is het tijd voor de prijsuitreiking. Alle winnaars mogen meedoen aan de Ajax Fun Games tijdens een thuiswedstrijd in de ArenA. John Jaakke feliciteerde de gelukkige winnaars en bedankte alle vrijwilligers. Maar de teams die niet hadden gewonnen, hoefden gelukkig niet met lege handen naar huis. Alle deelnemers ontvingen een Ajax-beer in een Indoor Challenge shirtje.

Foto's: Stan van den Hurk