Menu
'Veel voetbalgogme bij ASWH'

'Veel voetbalgogme bij ASWH'

Ajax treft dinsdagavond ASWH in de derde ronde van het KNVB Bekertoernooi. Bij de Amsterdammers verdedigt Mickey van der Hart het doel. ,,We benaderen deze wedstrijd net als alle andere", vertelde Frank de Boer in zijn voorbeschouwing op het duel.

Maar voetballen tegen een hoofdklasser is natuurlijk wel iets anders dan tegen een club uit de top van de eredivisie. ,,Normaal gesproken zou dit een wedstrijd moeten zijn waarin je vertrouwen kan opkrikken, maar je mag ASWH niet onderschatten", stelt De Boer. ,,Het zijn bijna allemaal oud-profs en als je niet honderd procent geconcentreerd bent, dan kunnen zij meekomen. Er zit veel voetbalgogme bij die ploeg en daarmee kunnen ze het ons lastig maken."

Anders dan gebruikelijk staat niet de tweede doelman onder de lat, maar mag Mickey van der Hart keepen. ,,Vanavond speelt Jong Ajax tegen Dordrecht, daar spelen nog een aantal selectiespelers bij mee. Onder wie Kenneth Vermeer. Want ik verwacht dat hij tegen de koploper van de Jupiler League meer te doen zal krijgen dan tegen een amateurclub."

Voor Niklas Moisander en Lerin Duarte komt ook dit duel te vroeg. De definitieve selectie voor het bekerduel komt pas maandagavond na de wedstrijd van Jong Ajax. Wel maakte De Boer al bekend dat A-junior Elton Acolatse bij de wedstrijdselectie zit. ,,Hij heeft al een paar keer meegetraind met ons. Omdat er een paar jongens meespelen tegen Dordrecht en zij niet gelijk een dag later weer kunnen spelen, hadden we een vacature aan de zijkant. Die kan Elton Acolatse mooi invullen."

De bekerwedstrijd tegen ASWH begint dinsdagavond om 18:45 uur. Vanaf twee uur voor de start van de wedstrijd gaan de stadionkassa's open.


Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst