Menu
Veiligheid Dinamo Zagreb - Ajax

Veiligheid Dinamo Zagreb - Ajax

Ajax speelt aanstaande dinsdag de belangrijke Champions League-wedstrijd tegen Dinamo Zagreb. Ajax is er trots op dat ruim 220 supporters meereizen naar Zagreb. Aangezien eerdere ontmoetingen tussen beide clubs hebben uitgewezen dat er sprake is van een wedstrijd met een verhoogd veiligheidsrisico, hecht Ajax er waarde aan de meereizende supporters goed te informeren.

We raden supporters, die niet in het bezit zijn van een toegangskaart voor het bezoekersvak, af om naar Zagreb af te reizen. Er zal geen kaartverkoop zijn voor het bezoekersvak en supporters met een kaart voor andere vakken zullen niet worden toegelaten tot het bezoekersvak. Plaatsnemen in een Dinamo Zagreb-vak is om veiligheidsredenen zeer af te raden.

Ajax roept supporters op om zich in het centrum en in de omgeving van het stadion zo neutraal mogelijk op te stellen en geen Ajax- uitingen te dragen. Bij eerdere ontmoetingen zijn diverse Ajax- supporters mishandeld en beroofd. Het gebruik van het openbaar vervoer is af te raden. Indien u zich verplaatst, maak dan gebruik van een taxi of huurauto met een Kroatisch kenteken. Daarnaast heeft Ajax, in samenwerking met de Nederlandse Ambassade en de autoriteiten in Zagreb, op de wedstrijddag busvervoer georganiseerd van het centrum naar het stadion. Wij hopen zo een veilige aan- en afvoer te bewerkstelligen. De politie van Zagreb heeft overigens aangegeven een zero tolerance beleid te zullen hanteren ten opzichte van personen die zich misdragen.

Aangezien een deel van de harde kern van Dinamo Zagreb deze Champions League-wedstrijd waarschijnlijk zal boycotten en in het stadcentrum de wedstrijd zal bekijken, raden wij af om op de wedstrijddag de omgeving van de Zagreb Kathedraal (Trg Bana Josipa Jelačića ) te bezoeken.

Ajax-supporters die een wedstrijdticket hebben gekocht, ontvangen een email. Indien daar aanleiding voor is, zal Ajax de meereizende supporters ook op de wedstrijddag nog gericht kunnen mailen en/of sms-en met de laatste informatie. Hou voor vertrek ook de wedstrijdpagina van Ajax.nl en @AFCAjax op Twitter in de gaten.


Tekst: Ajax.nl