Menu
'Veldbetreder' heeft al stadionverbod

'Veldbetreder' heeft al stadionverbod

Onderzoek naar het incident dat woensdagavond plaatsvond tijdens de bekerwedstrijd Ajax - AZ, heeft uitgewezen dat de 19-jarige man, die het veld op rende en AZ-doelman Esteban belaagde, reeds een 3-jarig stadionverbod heeft.

Zijn Ajax Club Card was geblokkeerd en hij kon via zijn eigen kaart op geen enkele wijze aan wedstrijdkaarten komen. De man heeft gebruikgemaakt van een Ajax Club Card van een andere supporter om kaarten voor de bekerwedstrijd Ajax - AZ te bemachtigen.

De identiteitscontrole aan de poorten van de Noord-kant van het stadion is zoals bij iedere wedstrijd uitgevoerd. Deze controle vindt steekproefsgewijs plaats, de man zat niet in de steekproef, waardoor hij het stadion kon binnenkomen. Als een strengere voetbalwet met meldingsplicht van toepassing was geweest, had de desbetreffende man zich voor de bekerwedstrijd moeten melden op het politiebureau en was hij nooit de Amsterdam ArenA binnengekomen.

Naar aanleiding van het voorval heeft Ajax melding gemaakt bij de KNVB. De bond zal vervolgens beslissen over het opleggen van een aanvullend stadionverbod aan de veldbetreder. Ajax heeft besloten nooit meer een seizoen- of clubkaart aan deze persoon te verstrekken. Tevens heeft Ajax besloten aangifte van huisvredebreuk te doen.


Tekst: Ajax.nl