Menu
Veldmate hoofd scouting

Veldmate hoofd scouting

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Henk Veldmate. De voormalig technisch manager van FC Groningen wordt per 1 februari 2016 hoofd scouting bij Ajax.

Veldmate (Schalkhaar, 21 januari 1957) was als profvoetballer actief voor FC Groningen,  SC Cambuur, SC Veendam en Go Ahead Eagles. Daarna was hij negen jaar  jeugdtrainer bij FC Groningen alvorens hij daar hoofd van de jeugdopleiding werd en vanaf eind jaren negentig technisch manager. Sinds 2014 was hij fulltime scout bij de Groningse club.

Veldmate:  ,,Ik ben 33 jaar aan FC Groningen verbonden geweest. Ik kijk daar met heel veel plezier op terug, de club heeft me veel vertrouwen gegeven en altijd gesteund in alles wat ik deed. Ik ben in de gelegenheid geweest iedereen correct te kunnen informeren. Ik heb ontzettend veel zin in deze nieuwe baan. Scouting heb ik altijd het leukste deel van mijn werkzaamheden als technisch manager gevonden, vandaar dat ik bij FC Groningen de afgelopen periode fulltime als scout actief was en niet meer als technisch manager. Zonder FC Groningen tekort te willen doen, kan ik zeggen dat ik nu de kans krijg een rol te spelen in de absolute Nederlandse voetbaltop. En die kans grijp ik met beide handen aan.  Ik ga hier bij Ajax leiding geven aan de scouts, maar ik wil zelf  ook ‘met mijn poten in de modder blijven staan’, oftewel ik zal zelf ook veel tijd in scouting blijven steken.”

Directeur spelersbeleid Marc Overmars:  ,,Henk Veldmate heeft een heel  goede naam in de voetbalwereld.  Ik heb zelf ook veel met hem te maken gehad, hij maakt altijd een zeer correcte indruk. Ik kijk er naar uit om met hem samen te werken. Zijn komst betekent een kwaliteitsimpuls voor onze scouting en die is nodig.  Henk heeft een goed netwerk, nationaal en internationaal. Ik denk dat hij voor ons bijvoorbeeld ook veel kan gaan betekenen in Zuid Amerika. Hij brengt ruim 16 jaar ervaring mee. Hij heeft zijn sporen verdiend met Nederlandse transfers maar ook met het naar Nederland halen van spelers zoals Luis Suarez. Henk is gewoon absoluut een vakman en wij zijn blij dat hij naar Ajax komt.”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Proshots/Peter Lous