Menu
Veldverwarming op de Toekomst

Veldverwarming op de Toekomst

Twee velden op de Toekomst – het hoofdveld en het achterste veld waar ook het elftal van Martin Jol traint – krijgen veldverwarming. Daardoor kan er gedurende het hele jaar, ondanks de weersomstandigheden, gewoon getraind en gespeeld worden op het Ajax-sportcomplex.

Terwijl alle elftallen van Ajax aan het afbouwen zijn richting de zomerstop, begint voor velen ook een periode van hard werken op de Toekomst. Op het sportcomplex wordt onder andere het hoofdveld van veldverwarming voorzien. ,,De komende jaren heb je echt een topveld’’, zegt Jan Jong, lid van het Ajax/ArenA grasteam, over de renovatie. René Enthoven is eindverantwoordelijk voor, onder meer, het grasteam.

Het is een hele klus, maar de eerste stappen zijn gemaakt. De grasmat is met een speciale messenset losgesneden en versnipperd. De drainage wordt daarna opnieuw gelegd, de verwarming wordt dan geplaatst aan de zijkanten van het veld en als laatste volgt de beregening van het gloednieuwe veld.

De renovatie zal ongeveer een maand in beslag nemen en klaar zijn op het moment dat de eerste training van het nieuwe seizoen begint.

Foto's en tekst: Ajax.nl

Het hoofdveld wordt onder handen genomen. Het hoofdveld wordt onder handen genomen.
Door middel van een messenset wordt het gras losgemaakt en versnipperd. Door middel van een messenset wordt het gras losgemaakt en versnipperd.
De aanvoer van de verwarming is aan de zijkanten van het veld. De aanvoer van de verwarming is aan de zijkanten van het veld.
Ook het achterste veld, waar Ajax 1 traint, krijgt veldverwarming. Ook het achterste veld, waar Ajax 1 traint, krijgt veldverwarming.