Menu

Velibor Vasovic overleden

Velibor Vasovic, voormalig aanvoerder van Ajax, is maandag op 62-jarige leeftijd overleden. Hij won in 1971 met de Amsterdammers de Europa Cup I door het Griekse Panathinaikos te verslaan.

De verdediger won in Nederland en Joegoslavië in totaal elf landtitels. De veelvoudig Joegoslavisch international werd na zijn actieve carrière trainer en werkte onder meer bij Rode Ster Belgrado.

Vasovic werd op 3 oktober 1939 geboren en speelde op 26 december 1966 zijn eerste duel voor Ajax. Zijn laatste wedstrijd voor Ajax speelde de international op 6 juni 1971. In totaal kwam hij in 145 competitiewedstrijden uit waarin hij dertien keer scoorde. In de 26 bekerwedstrijden voor Ajax bleef hij zonder doelpunten, maar in de 29 Europa-Cupwedstrijden scoorde hij vijf maal. In zijn 204 officiële wedstrijden in Ajax-shirt kwam hij in totaal tot 18 treffers.

In december 2000 keerde Vasovic nog even terug bij Ajax. In de replay van de Europa-Cupfinale speelde de Joegoslaaf met zijn toenmalige teamgenoten nog een maal tegen Panathinaikos. Anders dan in 1971 in Londen verloor Ajax nu van de Grieken.