Menu
Veltman haakt deels aan bij groep

Veltman haakt deels aan bij groep

Na een lang weekeinde vrijaf voor de niet-internationals stonden de Ajacieden maandag weer op het trainingsveld. Bijzonder was dat geen enkele speler nog volledig in de lappenmand zit. Want ook Joël Veltman, Daley Blind, Siem de Jong en Ricardo van Rhijn trainden een groot gedeelte met de dertienkoppige groep mee.

De groep was niet groot. Elf spelers en twee keepers hadden zich rond twee uur verzameld op het trainingsveld op de Toekomst. Voor hen startte de voorbereiding op het thuisduel tegen PEC Zwolle deze maandag al. Gedurende de week zullen meer Ajacieden zich weer melden bij De Boer nadat hun interlandperiode erop zit. Zo speelt vanavond Jong Oranje, waar zich zes Ajacieden voor hebben geselecteerd, al uit bij Jong Luxemburg.

Joël Veltman is weer (deels) in de nabijheid van De Boer. Joël Veltman is weer (deels) in de nabijheid van De Boer.

De Ajacieden met internationale verplichtingen zullen gedurende de week weer binnendruppelen en donderdag zal iedereen terug zijn. Dan heeft De Boer nog twee dagen de tijd zijn ideale formatie te smeden om de koploper zaterdag in de Amsterdam ArenA van de ongeslagen status af te helpen.

Positief was de terugkeer van Veltman in de groep. Hij deed nog niet de hele training mee, want op het moment dat performance coach Björn Rekelhof met de Ajacieden klaar was, stapten hij en Siem de Jong naar het andere veld. Daar vervolgden zij hun training met fysiotherapeut Pim van Dord. Thulani Serero haakte ook af. De Zuid-Afrikaans international keerde terug uit zijn vaderland wegens liesklachten.

Voor dinsdag staan er twee (besloten) trainingen op het programma.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Zoals verwacht trainde Van Rhijn, die enkelklachten had, weer mee met de groep. Zoals verwacht trainde Van Rhijn, die enkelklachten had, weer mee met de groep.
Lerin Duarte in duel met Bojan Krkic. Lerin Duarte in duel met Bojan Krkic.