Menu
Veltman: 'Hoop op speeltijd rond mijn verjaardag'

Veltman: 'Hoop op speeltijd rond mijn verjaardag'

Joël Veltman werd afgelopen week geopereerd aan zijn knie. De aanvoerder moet naar verwachting 6 tot 9 maanden herstellen. ,,Ik ben 15 januari jarig, het zou mooi zijn als ik dan weer minuten kan maken.''

Joël, hoe gaat het me je?
,,Nu weer iets beter. Ik ben net terug uit Augsburg, waar ik geopereerd ben. Ik was daar al een paar dagen, maar de operatie moest worden uitgesteld omdat mijn knie nog niet voldoende geslonken was. Dat is dan even balen, maar voor de knie is het natuurlijk beter. Mijn vrouw was bij me, en ook begeleiding vanuit Ajax. Uiteindelijk is het allemaal heel goed gegaan.”

Hoe zien de komende maanden er voor je uit?
,,Eerst moet ik mijn knie weer kunnen buigen. Dat gaat heel langzaam. Over een week of 6 moet ik hem weer 90 graden kunnen buigen. Daarna ga je krachttraining doen, fietsen, op 1 been stabiliseren. Dan weer langzaam het veld op, maar dan zijn we al een paar maanden verder.”

Wanneer denk je weer binnen de lijnen te staan?
,,Ik ga uit van ongeveer 9 maanden. Alles eerder is mooi meegenomen. 15 januari ben ik jarig. Het zou fantastisch zijn als ik rond die datum weer minuten kan maken.”

Gooit zo’n blessure nu al je toekomstplannen op de kop?
,,Een blessure komt nooit goed uit. Ik moet eerst gewoon wedstrijdfit worden. De trainer weet wat ik kan, ik wil me terug in het elftal knokken en in de Johan Cruijff ArenA spelen.”

Get well soon, Joël! ❤️@joel_veltman: ‘The surgery went well. It will only go better from now on’ 👏 pic.twitter.com/YPaxTdV2MR

— AFC Ajax (@AFCAjax) 30 april 2018

Je bent aanvoerder, blijf je dat nu ook?
,,Dat weet ik niet, daar hebben we nog niet over gesproken. Ik kan me ook voorstellen dat de trainer iemand aanwijst die het komende halfjaar wel inzetbaar is. Maar ik ben iemand die van nature veel coacht. Dat blijf ik sowieso doen. Ook buiten de lijnen, en daar heb ik nu in ieder geval meer tijd voor.”

Voetbalseizoen 2017-2018: heel snel vergeten?
,,Ja, het was een heel roerig jaar met heel veel teleurstellingen. Iedereen weet dan waarover ik het heb. En dan eindigt het ook nog met zo’n blessure. Het wordt een lang traject. Er zullen genoeg momenten komen dat ik denk: wat een shitzooi. Maar ik sta er positief in.”

En wat meer tijd voor je gezin?
,,Ja precies! Daar ga ik ook van proberen te genieten. En als mijn dochter nu op zaterdagavond begint te huilen, dan kan ik een keer degene zijn die haar bij me neemt. Want voorlopig ben ik vrij op zondag.”

Lees ook: Joël Veltman 6 tot 9 maanden uitgeschakeld

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Jasper Ruhé