Menu
Verbouwing de Toekomst vrijwel voltooid

Verbouwing de Toekomst vrijwel voltooid

Dat in vier weken veel kan veranderen, bewijst de groep harde werkers die de Toekomst ingrijpend heeft verbouwd. Sinds de voorbereiding traint en werkt de selectie van Martin Jol al dagelijks op het sportcomplex. Een grootschalige verbouwing was echter om meerdere redenen noodzakelijk. De Toekomst blijft het thuis van de jeugdopleiding, maar is onder meer ook een spelershome en vele luxe faciliteiten rijker.

Het zijn, zo kort na de start in de Eredivisie, nog enkele details die moeten worden ingevuld. Sommige muren worden nog voorzien van actiefoto's van Ajacieden uit heden en verleden, een koelkast moet nog worden geplaatst; verder is de 'nieuwe' Toekomst zo goed als klaar. De Ajacieden moeten zich zo snel mogelijk helemaal thuisvoelen op het sportcomplex waar voorheen alleen Jong Ajacieden, jeugdspelers en Ajax-amateurs aan het werk waren te zien.

,,Er is in vier weken ontzettend veel gebeurd'', vertelt Ajax' commercieel directeur Henri van der Aat. ,,Het was een mega-verbouwing. Uiteindelijk is het prachtig geworden en zijn de jeugdelftallen en de selectie dichter bij elkaar gebracht. Dat staat in ons beleidsplan én is een wens van Martin Jol.''

Een luxe en ruim opgezette kleedkamer is het dagelijkse werkterrein van de A-selectie. Een luxe en ruim opgezette kleedkamer is het dagelijkse werkterrein van de A-selectie.

De kleedkamer en het spelershome springen vooral in het oog als aanwinsten op de Toekomst. De ruimtes worden vooral het domein voor de selectieleden. Daarnaast is er onder meer een nieuwe, grote medische ruimte gemaakt en zijn er buiten een tribune plus nagelnieuw kunstgrasveld geplaatst. Van de laatste nieuwe faciliteiten profiteren alle Ajacieden. ,,De opleiding blijft het allerbelangrijkste'', benadrukt Van der Aat. ,,Met de verhuizing van de selectie naar de Toekomst hebben we de integratie die we willen hebben. Iedereen moet hier nu zijn plekje vinden.''

Manager faciltaire zaken de Toekomst René Enthoven toont een beeldscherm bij een van de stoeltjes. Op de schermen vinden de Ajacieden dagelijks hun persoonlijke informatie, afkomstig van de trainers of de medische staf. Manager faciltaire zaken de Toekomst René Enthoven toont een beeldscherm bij een van de stoeltjes. Op de schermen vinden de Ajacieden dagelijks hun persoonlijke informatie, afkomstig van de trainers of de medische staf.
De doucheruimte in het nieuw aangelegde kleedkamergebied voor de A-selectie. De doucheruimte in het nieuw aangelegde kleedkamergebied voor de A-selectie.
De sportzaal kan ook worden gebruikt als fitness- of revalidatieruimte. De sportzaal kan ook worden gebruikt als fitness- of revalidatieruimte.
De luxe medische ruimte. De luxe medische ruimte.
Overzicht van het spelershome op de Toekomst. Overzicht van het spelershome op de Toekomst.
Hier vertoeven de Ajacieden rondom de trainingen. Hier vertoeven de Ajacieden rondom de trainingen.
Onder de Bob Haarms Tribune wordt een perszaal ingericht. Onder de Bob Haarms Tribune wordt een perszaal ingericht.