Menu
Verdiende overwinning Jong Ajax

Verdiende overwinning Jong Ajax

In de laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar heeft Jong Ajax weer wat goed weten te maken ten opzichte van de concurrentie. Op Sportpark de Toekomst werd Jong FC Twente, dat vooraf evenveel punten had, met 2-0 verslagen. Robbert Schilder scoorde eenmaal voor rust en eenmaal na de pauze.

John van den Brom had vier spelers van de A-selectie tot zijn beschikking. Bogdan Lobont verdedigde het doel, Olaf Lindenbergh verstekte het middenveld en in de voorhoede opereerden Ryan Babel als spits en Mauro Rosales op de rechterflank.

Vanaf het begin speelde Ajax goed. Rosales, Martina, Babel en Timisela leverden in het eerste kwartier al goede voorzetten af, waar echter nog geen vervolg aan kon worden gegeven. Na twintig minuten stuurde Rosales met een prachtig hakje Babel de diepte in. De spits ging door aan de rechterkant van het veld en bracht de bal voor het doel. Daar stond de mee opgekomen Schilder, die in eerste instantie de bal niet goed kon controleren en in tweede instantie de bal net naast schoot.

,,Het is jammer dat het eigenlijk nog zo lang duurde voordat het eerste doelpunt viel”, vond Van den Brom na afloop. Want pas na een half uur werd het Amsterdamse veldoverwicht omgezet in een voorsprong. Schilder kreeg de bal vanaf de achterlijn terug zodat hij alleen maar hoefde binnen te tikken: 1-0.

Van den Brom had een aantal weken al opgemerkt dat zijn team een stijgende lijn te pakken had, en dat was op het veld duidelijk zichtbaar. De Amsterdammers gaven nauwelijks iets weg achterin en Twente kwam er nauwelijks aan te pas. Geen reden dus voor de technische staf om de rust te gebruiken voor omzettingen.

Er veranderde derhalve weinig aan het spelbeeld. Alleen het scoren wilde maar niet echt lukken. Totdat Schilder zich weer in het strafschopgebied meldde. De aanvoerder van Ajax werd aangespeeld, schoot uit de draai, maar zag zijn inzet geblokt door een arm van een Twente-verdediger. De Tukker kon er weinig aan doen, maar scheidsrechter De Groot wees resoluut naar de stip. Schilder legde zelf de bal op de stip en faalde niet: 2-0.

In de slotfase kwam Twente een paar keer wat dichterbij het doel van Lobont. Zo moest de Roemeen een keer toezien hoe Jordy Koster van de gasten subtiel inschoot. Met een boogje verdween de bal echter net naast het doel. Vlak voor tijd viel nog een mooie aanval van Ajax te noteren. Lindenbergh gaf mooi mee aan de snelle Babel, die, na zijn directe tegenstander te hebben uitgespeeld, weer breed legde op Lindenbergh. De middenvelder kreeg zijn voet echter niet goed tegen de bal omdat er een verdediger in zijn nek zat en schoot over. Ook Rachid Tiberkanine was in de laatste minuut nog een keer gevaarlijk. Hij nam een voorzet van Babel in een keer op zijn slof, maar vond keeper Pasveer op zijn weg.

,,Het was een goede overwinning, met goede goals. De jongens uit het eerste hebben ons vanavond goed geholpen, maar ook mijn 'eigen' jongens hebben het goed gedaan”, complimenteerde Van den Brom zijn manschappen. ,,Ik ben erg tevreden. De laatste weken zie je al dat het steeds beter gaat. De verdediging geeft minder weg. Het is alleen jammer dat we niet meer hebben gescoord. Het duurde even eer het eerste doelpunt viel en je zag dat er daarna een last van de schouders van de jongens viel.” De trainer van de Beloften bekende de manier van trainen iets te hebben aangepast na de tegenvallende resultaten van de eerste wedstrijden. En dat begint blijkbaar zijn vruchten af te werpen. ,,We hebben scherper getraind, zijn iets harder geworden in de aanpak. En je ziet dat het goed wordt opgepakt.” Door de overwinning is Jong Ajax van de twaalfde plaats in de Beloftencompetitie gestegen naar de achtste.