Menu
Verdiende zege op Huizen

Verdiende zege op Huizen

Tegen hekkensluiter sv Huizen heeft Ajax Zaterdag 2 afgelopen zaterdag verdiend met 1-3 gewonnen. Op Sportpark de Wolfskamer werd het 1-3 voor de Amsterdammers door doelpunten van de verdedigers Post en Hoogstra (2x).

Ondanks het winterweer was het veld in Huizen prima bespeelbaar, maar trapten Ajax en Huizen iets later dan gepland af doordat de wedstrijd ervoor was uitgelopen. Ajax zette de thuisploeg vanaf het begin onder druk en al na 5 minuten leek Van der Welle te scoren, maar de spits werd buitenspel gegeven. Binnen het kwartier was het wel raak: Schoenaker speelde op de achterlijn op fraaie wijze een tegenstander uit en kon de mee opgekomen verdediger Post te bereiken die wel raad wist met dit buitenkansje (0-1).

Ondanks het Amsterdamse overwicht was Huizen zeker niet kansloos: de ploeg counterde regelmatig richting het doel van Coonen en zorgde daar voor gevaar zonder vooralsnog doeltreffend te zijn. In de 25e minuut had Van der Welle de tweede treffer moeten maken: na een afgemeten voorzet van Van Eijsden schoot de lange spits echter naast. Ajax had het karwei dus al voor rust af kunnen maken, maar ondanks de goede bedoelingen verzandde het veldspel regelmatig in een woud van Huizense benen. Zo was het ‘slechts’ 0-1 met de rust.

Vlak na de pauze viel de 0-2: een vrije trap van Van Eijsden werd prima doorgekopt door Post op Hoogstra die volledig vrijstaand kon intikken. Het duel had hierna definitief beslist kunnen worden nadat Ajax enkele kansen kreeg, maar het was Huizen die een counter eindelijk doeltreffend wist af te ronden (1-2).

Bijna wist Hoogstra weer te scoren maar uit een hoekschop was het even later was het wel raak: uit wederom een corner hakte de verdediger de bal in het doel (1-3). Als trainer Van der Wal een keer een probleem in de spits heeft, is het goed om te weten dat een eventueel alternatief achterin staat….

Het duel was nu definitief gespeeld en Ajax kon naar hartelust aanvallen, maar miste de scherpte voor het doel om de score nog meer uit te bouwen. Zo won het tweede uiteindelijk verdiend en kan zich relaxt opmaken voor het uitduel tegen Volendam.

Fotografie: Rob van Vliet