Menu

Verdienselijke winst voor Ajax Zaterdag

Aan de ontmoeting met Lelystad hield Ajax tenslotte ook weer een 1-0 overwinning en drie punten over, al ging het niet bepaald van een leien dakje. Een bijzonder gehandicapt Ajax miste door schorsingen twee, en door blessures nog eens vijf spelers. Ajax speelde een verdienstelijke wedstrijd tegen een ploeg die vooral in de voorhoede moeite had de bal vast te houden, tot er aansluiting kwam.

Ondanks een licht overwicht van Ajax gebeurde er echter weinig voor beide doelen. In de Ajax defensie waren Mark Geestman en Patrick Voornhout de grote uitblinkers. Zij zorgden er met name voor dat Dennis van der Wal een redelijk rustige middag had.

Vlak voor rust profiteerde Jamal Ahaddouch van twijfel in de Lelystad defensie en stifte een dieptepass over de doelman in het net. De arbiter had, op aanwijzing van de assisitent-scheidsrechter, ten onrechte buitenspel geconstateerd zodat de treffer werd geannuleerd. Rust 0-0.

Na de thee was Ajax nog dominanter aanwezig. Maar het moest toch tot de 70e minuut wachten alvorens het afstand wist te nemen van zijn opponent. Het was opnieuw Jamal Ahaddouch, die zijn feestje ditmaal wel mocht vieren, toen hij de Lelystad goalie te snel af was. 1-0.

Uiteraard probeerde Lelystad het laatste half uur de bakens te verzetten. Ajax werd zo nu en dan onder druk gezet, omdat de angst van de laatste weken - steeds een voorsprong weggeven in het laatste kwartier tegen DVS '33 en Amstelveen) - weer in het elftal sloop.

Echter het bovengenoemde duo Geestman/Voornhout hield het hoofd koel en gaf de gasten geen kansen meer weg. De goed leidende arbiter Constan Cebrian maakte tenslotte een einde aan een, voor neutrale toeschouwers, interessante wedstrijd (1-0).

Verslag Wim H.