Menu
'Verdriet maakte snel plaats voor vreugde'

'Verdriet maakte snel plaats voor vreugde'

Marlous Pieëte schreef afgelopen seizoen blogs waarin ze een exclusief kijkje gaf in de wereld van de Ajax Vrouwen. Dit is haar laatste blog. Ze gaat Ajax verlaten. Uiteraard gaat deze aflevering over het mooie succes aan het einde van haar Ajax-tijd.

Het voetbaljaar is voorbij. En wat voor jaar. Als je zo sterk speelde, met veel doelpunten en weinig tegentreffers, dan ben je gewoon de terechte kampioen denk ik. Ons team heeft gewoon een constant seizoen gedraaid. De manier waarop we vorig jaar de titelstrijd net verloren, heeft ons natuurlijk veel gedaan. Toch hebben we die ervaring gebruikt om deze keer nog beter voor de dag te komen. Qua teambuilding stond het uitstekend dit jaar. Als team vinden we het ook leuk om dingen buiten het voetballen om te doen met elkaar. Dat heeft dit jaar een positieve invloed gehad meen ik.

'Je kan maar beter pieken aan het einde van het seizoen'

Over mijn eigen seizoen ben ik tevreden. Na een goede start werd ik wat teruggeworpen door een kleine blessure. Dat had wel wat invloed op mijn vorm. Ik moest daarom nog wel aan de bak om mijn basisplaats te behouden. Door met name te werken aan mijn rendement wist ik alsnog mijn gewenste niveau te halen. Met een goede reeks aan doelpunten en assists ben na de winterstop van waarde geweest voor het team. Je kan maar beter pieken aan het einde van het seizoen.

In de bekerfinale dacht ik even de openingstreffer te maken. Ik kreeg een reuzenkans op de 1-0, maar na het omspelen van de doelvrouw wist een verdedigster van PSV op de lijn de poging te keren. Tijdens de finale voelden we in het veld wel dat we een klasse beter waren. Zelf wist ik met een aantal voorbereidende acties mijn aandeel te leveren voor het team. Na mijn wissel in de 77e minuut besefte ik dat ik mijn laatste wedstrijd in het Ajax-shirt had gespeeld. Toen heb ik wel even een traantje weggepinkt in de dug-out. Zelf wist ik natuurlijk dat het moment zou komen. Gelukkig maakte het verdriet snel plaats voor feestvreugde. Tien jaar Eredivisie zit er nu op voor mij. Het is een mooi en select rijtje met speelsters die dit presteerden. En ik ben trots op wat we dit jaar met ons team bereikt hebben. Drie witte badjassen had ik al binnen, slechts één rode. Een nieuwe witte had ik dan ook niet meer aangenomen, haha. We hebben de dag na de bekerwinst een rondvaart gemaakt op de Amsterdamse grachten. Een passende manier om zo’n gedenkwaardig seizoen af te sluiten.

Mijn eredivisiecarrière zit er nu op. Waar mijn toekomst ligt weet ik op dit moment nog niet. Er spelen wel wat zaken maar concreet is het nog niet. Ik ga nu gewoon lekker vakantie vieren. Het was een prachtig seizoen. Deze gaat de boeken in en het is een erg goed gevoel dat mijn naam daar ook aan verbonden is.

Fijne zomer allemaal!