Menu
Verdriet Ogararu bijna tastbaar

Verdriet Ogararu bijna tastbaar

George Ogararu is daags na de nederlaag tegen Dinamo Zagreb nog teneergeslagen. ,,Al die gemengde gevoelens die loskwamen, maken voetbal zo mooi en zo hard”, aldus de Roemeen die vrijdag ook werd toegevoegd aan de nationale selectie.

De bruine ogen staan treurig. De klap dat Ajax dit seizoen niet meer op het Europese podium zal uitkomen, is hard aangekomen. Ook bij George Ogararu. ,,Ik voel me ook verdrietig. Thuis moet je alle wedstrijden winnen. Dat Zagreb goed was wisten we. Ook dat ze alles zouden geven. Dat we daar 0-1 hadden gewonnen was wel een voordeel, maar het was niet genoeg."

Zelf kon Ogararu niet vanaf het begin de voorsprong verdedigen. ,,Nee. Zo'n drie uur voor de wedstrijd hoorde ik dat ik niet zou spelen. De uitleg was dat we iemand nodig hadden die één op één kon spelen en omdat Johnny meer een verdediger is dan ik, speelde hij op mijn positie. Ik kon de uitleg accepteren, maar dat was natuurlijk wel moeilijk, omdat ik altijd wil spelen.”

Nadat Ajax een uur had gespeeld, stuurde de trainer Ogararu alsnog van de bank. ,,Nadat ik vijf minuten had warmgelopen, kon ik er al in. We hadden nog dertig minuten en misschien kon ik nog iets doen. Ik wilde dicht bij de zestienmeter van Dinamo spelen. In de verlenging hadden ze twee acties die twee goals opleverden. Dan denk je dat alles voorbij is. Toen wij scoorden was er toch weer hoop. Die mix van gevoelens vind ik het mooie van voetbal. Het is mooi, maar tevens heel hard.”

Slapen ging niet goed na de deceptie, maar er spelen meer dingen rond de club dan de verloren wedstrijd van donderdag die van invloed kunnen zijn op spelers. ,,Dat zou niet zo moeten zijn. Als speler moet je je voor geruchten afsluiten en zorgen dat het geen effect heeft”, vindt de rechtsback. ,,Ik wil zo goed mogelijk spelen. Het maakt dan niet uit wie de trainer is of in welk systeem dat is. De eerste kwaliteit die je moet hebben, is dat je je kunt aanpassen.”

Dus focust Ogararu zich op zondag als de uitwedstrijd tegen Sparta op het programma staat, en wist hij zo goed en kwaad als het gaat gevallen als Kozakken Boys uit zijn geheugen. ,,Vorig jaar kwam ik tegen Sparta dertig minuten in actie. Sparta stond destijds op de laatste plaats, ik weet nog dat wij met tien man speelden en dat ik voor het eerst in mijn leven als rechtshalf heb moeten spelen. Dat we met 3-0 verloren, kwam totaal onverwacht. Zondag moeten we starten zoals altijd. Wij moeten altijd winnen. Dit jaar moeten we ook kampioen worden. Vandaag is dat gevoel nóg sterker dan gisteren, omdat we door Dinamo Zagreb in Europa zijn uitgeschakeld. Maar eigenlijk geldt dat we kampioen moeten worden al twee jaar. Natuurlijk wil iedereen de titel winnen, maar wij verdienen het. Zoals we het vorig jaar ook verdienden. Nu staan we eerste en ik heb er vertrouwen in dat het lukt. De komende tijd hebben we een goed programma, maar we moeten wel meer met het hart gaan spelen.”

Na de ontmoeting in Rotterdam meldt Ogararu zich bij het Roemeense elftal, dat twee kwalificatieduels speelt. Tegen Nederland en Luxemburg. Aanvankelijk zat de Ajacied niet bij de selectie. ,,Vanmorgen kreeg ik een telefoontje dat ik er wel bij zit”, aldus de verdediger. ,,Ik ben vaker geselecteerd, maar heb tot nu toe alleen in een interland tegen Nederland gespeeld. We zouden vaker tegen Nederland moeten spelen, dan zit ik er tenminste bij”, sluit Ogararu toch nog grappend af.