Menu
Vereniging blijft groeien

Vereniging blijft groeien

Ajax voegde recent 23 nieuwe leden aan het ledenbestand toe. Bijzonder aan hen is dat ze vrijwel geen van allen (oud-)speler van de club zijn - in het algemeen is dát de reden van het lidmaatschap. Hun entree past evenwel in het actievere ledenbeleid van de club.

Vorig jaar voerde Ajax de verandering in: toen werden 24 nieuwe leden toegevoegd aan het bestand. Voorzitter John Jaakke: ,,Er zijn zoveel mensen betrokken bij Ajax die weliswaar niet kunnen voetballen, maar wel op andere fronten heel belangrijk (kunnen) zijn voor Ajax.” Voorbeelden van deze leden zijn bijvoorbeeld de vaste grensrechter van de A1, een aantal gastgezinnen en voormalig donateurs en jeugdscouts. Allen zijn al jaren actief op of rond de club.

Maar er is nog een groep mensen die Ajax graag aan zich wil binden. John Jaakke zegt dat hij Ajax als een maatschappelijk instituut ziet, dat met twee benen op de Amsterdamse grond moet staan. ,,Daarom zoeken wij ook mensen uit die een sterke band met Ajax hebben, maar niet per definitie al actief zijn op de club. Zij kunnen ons helpen met hun specifieke kennis, contacten en ervaring.” Voorbeelden van deze twee categorie zijn Cees Vervoorn (directeur ALO), Carole Thate (directeur Johan Cruijff Foundation) en Ine van Brenk (namens de gemeente jarenlang betrokken bij de veiligheid en openbare orde rond de thuiswedstrijden). Behalve deze twee vrouwen zijn nog vier andere vrouwen lid geworden van de vereniging; ter illustratie van het maatschappelijke instituut dat Ajax wil zijn.