Menu
Verfrissende training voor Ajax

Verfrissende training voor Ajax

De selectie van Ajax werkte vandaag een uitgebreide training af op de Toekomst. Hoewel regen uitbleef, haalde niet iedereen het einde van de training met een droog pak. Het was in dat opzicht sowieso een verfrissende training.


Met een iets kleinere groep dan normaal verscheen Ajax dinsdag op het trainingsveld. Bijna alle voetballers die maandagavond met Jong Ajax tegen Telstar speelden, liepen namelijk uit op een nabijgelegen veld. Zij trainen vanaf donderdag weer volop mee met de selectie (woensdag staat er geen training op het programma).

De dinsdagtraining was een gevarieerde en kende één echt opmerkelijk moment. Materiaalman Fred 'Hek' probeerde een bal uit de sloot te halen, maar kon niet verhinderen zelf ook in het water te belanden. Onder het kroos - maar mét bal - zorgde hij voor behoorlijk wat lachtende gezichten op het trainingsveld. De trouwe Ajacied liet zich echter niet kennen, kleedde zich om en stond binnen mum van tijd weer in een droog tenue op het veld.

Jong Ajax-spits Sam Hendriks deed in de afsluitende partijtjes ook nog even mee met de A-selectie. Hij kon zo alvast weer wat proeven aan het hoogste niveau. Een klein groepje - Blind, De Jong, Eriksen, Van Rhijn - bleef na afloop van de reguliere training achter op het veld om op vrije trappen te oefenen. Keeper Mickey van der Hart bleek vandaag echter lastig te kloppen.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst


Materiaalman Fred 'Hek' legt uit wat er precies gebeurde. Materiaalman Fred 'Hek' legt uit wat er precies gebeurde.
Nicolai Boilesen haalt uit. De Deen kreeg vandaag te horen dat hij voor het eerst sinds zijn blessure weer bij de selectie van het nationale team van Denemarken zit. Nicolai Boilesen haalt uit. De Deen kreeg vandaag te horen dat hij voor het eerst sinds zijn blessure weer bij de selectie van het nationale team van Denemarken zit.
Jaap Stam geeft een lesje verdedigen. Jaap Stam geeft een lesje verdedigen.
Sam Hendriks mocht alvast proeven aan het hoogste niveau. Sam Hendriks mocht alvast proeven aan het hoogste niveau.
Keeper Mickey van der Hart was lastig te kloppen vandaag. Keeper Mickey van der Hart was lastig te kloppen vandaag.