Menu
Verhoeven filmt Obama met telefoon

Verhoeven filmt Obama met telefoon

Jeroen Verhoeven had donderdag de primeur om als eerste Ajacied president Barack Obama in het echt te zien. De reservedoelman van Ajax maakte direct na aankomst bij het spelershotel in Washington DC een wandeling door de omgeving en stond plots even oog in oog met de president van Amerika. Vrijdag na afloop van de eerste training vertelde hij over deze bijzondere ontmoeting.

,,Het is inderdaad wel uniek. We waren nog geen anderhalf uur in het hotel of ik had Obama al gezien. Ik denk dat weinig mensen me dat na kunnen vertellen.” Verhoeven doet zijn verhaal met een grote glimlach. Nadat de eerste trainingsarbeid op Amerikaanse bodem erop zit, blikt hij terug op de bijzondere ontmoeting.

,,Samen met onze videoanalist Michele Santoni ging ik even een wandeling maken. Even de omgeving verkennen. Toen bleek dat ons hotel om de hoek van het Witte Huis staat. Ineens was alles afgezet en kwam er een hele reeks politiemotoren achter elkaar aan gereden. Vervolgens kwamen er twee limousines voorbij. Bij de tweede klonk luid gejuich vanuit de menigte. In die limo zat Obama.”

Het is voor Verhoeven de eerste keer in Washington DC. ,,Ik ben wel eens in New York geweest, maar dit is toch een totaal andere stad. Hier zitten toch de machthebbers van Amerika. Gelukkig is dit een afsluitende oefentrip na het seizoen. Daardoor hebben we ook een beetje tijd om iets van de omgeving te zien. Met Europese wedstrijden zien we vaak alleen het hotel en het stadion. Mooi dat we nu een keer tijd hebben om ook iets te zien, zeker in Amerika. Het is een geweldige afsluiting van ons kampioensjaar.”

Verhoeven was zo aardig om het filmpje van zijn telefoon aan Ajax TV te geven. Bekijk de video via onderstaande link! (Let op de tweede limousine, na 1:05 minuten)

Volg Ajax in Amerika via Ajax.nl, Ajax TV en Twitter @Official_Ajax

Tekst en foto’s: Ajax.nl

Bekijk hier het fimpje van de telefoon van Verhoeven