Menu
Verhoeven terug in de ArenA

Verhoeven terug in de ArenA

Jeroen Verhoeven is weer onder de pannen. De 32-jarige oud-Ajacied tekende vorige week een driejarig contract bij FC Utrecht, waarmee hij zondag terugkeert in de ArenA.

Verhoeven keerde Ajax deze zomer de rug toe. Maar tot verbazing van velen had de sympathieke Bussummer bij de start van het nieuwe seizoen nog steeds geen nieuwe club. Wel bood FC Utrecht hem de mogelijkheid zijn conditie bij die club op peil te houden. Een aanbod waarvan de doelman dankbaar gebruik maakte. ,,En uiteindelijk zagen ze mij bij Utrecht als meerwaarde", zegt de doelman die naar eigen zeggen nimmer in de rats zat over het uitblijven van een nieuwe werkgever. ,,Dat komt omdat ik niet het gevoel had dat ik iets anders deed. Ik kreeg er alleen niet voor betaald."

In de tussentijd braken oud-collega’s als Kenneth Vermeer, André Ooijer en Theo Janssen een lans voor de keeper met een hoge gunfactor. ,,Ik vind het ook mooi om te horen dat ik word gewaardeerd, maar dat is niet alleen omdat je een aardige jongen bent", aldus Verhoeven, die zaterdag bij het duel FC Utrecht - Vitesse op de bank debuteerde. ,,En dat voelde niet heel anders dan normaal, hoewel ik de wedstrijdspanning wel heb gemist."

Jeroen Verhoeven op de bank bij Ajax. Zondagmiddag zit hij op de bank bij FC Utrecht. Jeroen Verhoeven op de bank bij Ajax. Zondagmiddag zit hij op de bank bij FC Utrecht.

In navolging van de wedstrijd in Utrecht reist Verhoeven zondag met zijn ploeg af naar zijn voormalige werkterrein: De ArenA. ,,En dat is een hartstikke mooie wedstrijd", kijkt de sluitpost reikhalzend vooruit. ,,Vooral voor onze jonge ploeg, waarin sommige jongens zelfs nog nooit op de tribunes van de ArenA hebben gezeten. Ik kan ze dus mooi wat ervaring doorgeven."

Hoewel de Utrechters vorige week in het bekertoernooi kansloos in eigen huis met 0-3 onderuitgingen tegen Ajax sluit Verhoeven een stunt op voorhand zeker niet uit. ,,Ik vond Ajax toen heel goed voetballen, dus ik denk en hoop dat wij zondag beter voor de dag komen. Voetballend gezien is Ajax namelijk een maatje te groot. Daarentegen is bij ons de wil om te winnen groter, denk ik. Bovendien is het voor Ajax lastig omschakelen van Real Madrid naar Utrecht. Ik denk dan ook dat er zeker wat te halen valt."

Wat dat laatste betreft spreken de statistieken van de laatste jaren in het voordeel van de Domstedelingen, die de laatste twee edities in Amsterdam wonnen. ,,Utrecht is ook een soort Angstgegner van Ajax", merkt Verhoeven dan ook terecht op. ,,Het is een karakterploeg die erop vliegt met goed voetbal."

Ajax - FC Utrecht begint zondag om 12.30 uur.

Competitieresultaten van de laatste vijf seizoenen:

2011-2012 Ajax – FC Utrecht 0-2 (05-02-2012)
2010-2011 Ajax – FC Utrecht 1-2 (03-10-2010)
2009-2010 Ajax – FC Utrecht 4-0 (28-02-2010)
2008-2009 Ajax – FC Utrecht 1-1 (30-11-2008)
2007-2008 Ajax – FC Utrecht 2-0 (23-01-2008)

Tekst: Ajax.nl/Coen Heil
Foto's: Pro Shots (boven) en Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Kaartverkoop Ajax - FC Utrecht