Menu
Verhuurde Lang: 'Was mijn eigen verzoek aan Ten Hag'

Verhuurde Lang: 'Was mijn eigen verzoek aan Ten Hag'

Noa Lang vertrok eind januari op huurbasis naar FC Twente waar hij het seizoen afmaakt. De jonge aanvaller wilde meer ervaring in de Eredivisie opdoen en de andere kant van de medaille ervaren. Van strijden om de landstitel naar vechten tegen degradatie: Lang leert een hoop in korte tijd. Zondag zou de jongeling zijn oude teamgenoten weer ontmoeten in de Johan Cruijff ArenA, helaas zal dat weerzien nog even op zich moeten wachten in verband met het coronavirus.

Het is een wereld van verschil voor de 20-jarige aanvaller: Amsterdam of Enschede. Maar Lang begint zich steeds meer thuis te voelen in het oosten van het land. Juist de betrekkelijke rust aan de andere kant van het land bevalt hem wel.

"Het is hier veel rustiger, minder druk. Het is wel goed voor mij. Het geeft rust in mijn hoofd", is de eerste indruk van Lang van Enschede. De aanvaller wil zich de komende tijd bij FC Twente bewijzen om zo met de juiste bagage weer terug te keren naar Amsterdam.

Op eigen initiatief
"Ik wist van tevoren dat het een wereld van verschil zou zijn met Ajax. Ik leer nu echt voetbal kennen op een andere manier. Ik leer te vechten, te strijden. Het moet nog wel beter. Ik creƫer veel kansen, maar ik heb nog te weinig gescoord en assists gegeven."

Lang wist na de komst van Ryan Babel bij Ajax dat z'n speelminuten waarschijnlijk zouden reduceren. De buitenspeler wilde wel in de Eredivisie blijven voetballen en stapte naar de trainer om een verhuurperiode aan te vragen.

'Ik ren hier heel veel achter de bal aan. Bij Ajax heb je alleen maar de bal.'


"De trainer was het er wel mee eens dat ik vlieguren moest blijven maken in de Eredivisie. Hij gaf aan dat hij ervoor openstond, maar dat als ik bij Ajax wilde blijven, dat het ook mocht."

Z'n nieuwe -tijdelijke- club werd dus FC Twente. De Enschedeƫrs staan op plek 14 in de Eredivisie en zullen dus lang niet altijd de dominante ploeg zijn in de wedstrijden in de competitie. "Het is een hele ander manier van voetballen. We moeten vechten voor elke meter. Ik ren hier heel veel achter de bal aan. Bij Ajax heb je alleen maar de bal."

Trainer Erik ten Hag gaf de aanvaller ook nog een paar doelen mee. "Omschakelen", noemt Lang gelijk z'n eerste taak. "Ik moet beter omschakelen hier. Dat ik keihard moet werken en niet alleen in beweging moet zijn als ik de bal heb."

'Mooiweervoetballer'
Als Lang z'n verhuurperiode bij FC Twente heeft afgerond, wil hij als een betere voetballer terugkeren in Amsterdam. "Ik hoop dat ik meer volwassen ben als ik terugkeer. Dat ik hier ook de andere kant van de medialle heb leren kennen. Ik wil dat meenemen naar Ajax en laten zien dat ik niet alleen maar een mooiweervoetballer ben."

"Ik leer te beseffen wat ik moet doen om de top te behalen. Dat het niet alleen maar leuk voetballen is, maar dat er veel meer dan dat bij komt kijken. Ik weet zelf ook wel dat ik goed kan voetballen, maar ik moet veel meer doen dan alleen maar goed voetballen."

Bekijk ook: Aanvoerder Tadic staat op: 'We hebben spirit'

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl