Menu
Verlies Ajax A1 op Copa Amsterdam

Verlies Ajax A1 op Copa Amsterdam

Ajax A1 is het Copa Amsterdam toernooi begonnen met een nipte nederlaag tegen Sevilla. De enige goal viel in de slotfase. Zondag speelt Ajax A1 twee duels.

Ajax A1 had in de eerste helft het beste van het spel, maar de kansen die de ploeg kreeg, werden niet benut. ,,We hadden toch wel 2 of 3-0 voor kunnen én moeten staan", wist trainer Bob de Klerk. ,,Maar als je ze niet maakt, dan weet je dat het moeilijk wordt."

In de tweede helft was het Spaanse Sevilla de bovenliggende partij, maar ook zij leken niet in staat een doelpunt te maken. Tot in de slotfase Juan Francisco Guarnido Blanquez alsnog toesloeg en Warner Hahn passeerde, 0-1. ,,Ruben Ligeon was op dat moment wegens een blessure van het veld en we stonden dus met tien man. Dan moet je die bal honderd meter wegschieten, maar we wilden het voetballend oplossen. Dat lukte niet. Er volgde een onderschepping en er viel een doelpunt. Dat was een goed leermoment voor die jongens; in die situaties moet je het anders oplossen dan voetballend."

Zondag treft Ajax Fluminense en FCNH. ,,We zijn nu verplicht zondag twee keer te winnen", aldus de trainer.

Opstelling A1 : Hahn; Ligeon, Veltman, Koppers, Boilesen; Schouw, Salinas (35. Wildschut), De Kamps; Lukoki (26. Adi), Boere, Jozefzoon.