Menu
Verlies tegen NEC weer wegpoetsen

Verlies tegen NEC weer wegpoetsen

Dat de wedstrijd tegen NEC komende zondag slechts drie dagen na het UEFA Cuptreffen met Aston Villa is, is volgens Marco van Basten juist positief. ,,We kunnen meteen de nederlaag wegpoetsen."

De coach blikte tijdens de persconferentie vooruit op de confrontatie met ploeg uit Nijmegen. ,,NEC is fris en maakt een wakkere indruk", vertelde Van Basten daarbij doelend op de verrassende vijfde positie van de Nijmegenaren in de Eredivisie. ,,Zowel in Nederland als in Europa hebben zij goede prestaties neergezet. We zullen dus goed aan de start moeten verschijnen om tot een goed resultaat te komen." Het huiswerk is de laatste weken gedaan door de technische staf. ,,Hoe zij tegen Dinamo Zagreb hebben gespeeld, weet ik nog niet. Wel hebben we al een aantal keer beelden van NEC gezien."

Natuurlijk ontkwam Van Basten er niet aan om zijn visie op de UEFA Cupwedstrijd van afgelopen donderdag tegen Aston Villa te bespreken. Logischerwijs stemde de 2-1-nederlaag niet tot tevredenheid. ,,We hebben niet goed gespeeld en desondanks hadden we kansen om de wedstrijd te winnen. We hebben een mogelijkheid laten liggen." Over de tweede helft was Van Basten minder te spreken. ,,Daarin vergaten we te voetballen. En dat is kwalijk. We moeten blijven werken."

Aan de blessurelijst kon Van Basten weer een naam toevoegen. Dennis Rommedahl heeft een kwetsuur aan zijn lies en zal tegen NEC niet in actie komen. Ook Ismaïl Aissati, Mitchell Donald, Miralem Sulejmani, Jan-Arie van der Heijden, Maarten Stekelenburg, Dennis Gentenaar en Eyong Enoh zullen zondag niet het veld van de Amsterdam ArenA betreden. ,,Ismaïl zal normaal gesproken voor de winterstop wel spelen", wist Van Basten. ,,Met Sulejmani gaat het gestaag beter en Dennis Gentenaar heeft in Duitsland een behandeling aan zijn rug gehad."