Menu

Verlies voor ongeinspireerd Ajax 2

Na een vlekkeloze voorbereiding zonder nederlaag trad Ajax 2 maandagavond op het eigen complex aan tegen Willem II 2. Zonder Lobont, Kanu, Ikedia, Didulica en Culina (allen met hun nationale ploeg onderweg) had Ajax echter flinke personele problemen. Dat liet zich in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen voelen.

Ajax speelde ongeinspireerd en hooghartig tegen de Tilburgers. De opbouw was slecht. Veel te vaak probeerden de spelers elkaar met de lange bal te bereiken, maar dat strandde keer op keer. Na ruim twintig minuten kwam Willem II (met Dennis Schulp en Marcel Valk in de gelederen) op voorsprong door een doelpunt van Joris Mathijsen.

Daniel Cruz scoorde negen minuten later wel tegen, maar de treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. Cruz kreeg nog een kleine kans op de gelijkmaker, maar scoorde niet.

In de 65e minuut schoot invaller Van de Ouweland de mannen van trainer Hans Verel naar een comfortabelere voorsprong, 0-2. Het zou de laatste score van de avond blijken. Opstelling Ajax 2: Van den Ban, Yakubu, Valencia, Walker, De Cler, Nieuwenburg, Longuet, Van der Vaart, Cruz, Obodai (Stuut), Hoekstra.